sandrasinspiration

Mer tid tillsammans i en inrutad vardag

Jag såg på instagram att häromdagen, för ett år sen så valde jag att tänka på hur jag kan få mer tid tillsammans med Vincent om vardagarna.

Som många vet så pendlar Stefan till Stockholm, så det innebär att jag både lämnar och hämtar Vincent på förskolan. Våra rutiner ser ungefär likadana ut om vardagarna. Det blir lätt att man stressar iväg till förskola och jobb . . . Hämtar, lagar mat, gör något och sedan ska V sova.

Därför kände jag att eftersom jag har möjlighet att arbeta hemma, så kan jag ta tiden på morgonen innan kl nio och avvara den till Vincent. Jag går upp som vanligt, betar av mejl, låter Vincent få sova lite längre och sen äter vi frukost tillsammans. Han får vakna till lite mer på morgonen istället för att rusa iväg till frukosten på förskolan. Lite mer kvalitetstid än att bara hinna ses 15 minuter varje morgon. Detta brukar jag göra ungefär 2-3 morgnar i veckan, lite efter hur han somnat på kvällen också.

Det är annars inte alltid så lätt att få ihop tiden mer tillsammans när jobb och förskola kallar.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.