sandrasinspiration

Mitt nya face

I did it! Förra fredagen åkte jag till Stockholm och besökte Salong Bangs där BrowsbyMoa har sitt lilla krypin.
Mysigt ställe, precis vid Stureplan, så jag hade nära och bra till lunch med Stefan efter min tid hos Moa.
Jag tatuerade äntligen dit ett par ögonbryn. Ja inga hårda, streck som många får för sig när de hör att man ska tatuera sina bryn. Jag rakade heller inte bort mina egna som jag även hört många tror man ska göra i samband med detta.

Moa använder sig av phibrows som är en 3d metod (microblading) och hon rispar in strån i huden. Låter som att det ska göra superont, men det kändes inte värre än att noppa ögonbrynen. Moa började rispa i huden för att därefter lägga bedövning. Det för att bedövningen ska sjunka in i huden. Efter den kändes det INGENTING. Absolut noll! Moa höll på och vi tjattrade under tiden. Allt som allt tog hela besöket ca 2 timmar. Tatueringstiden tog omkring 1 timme, om jag inte minns helt fel.

Moa ritade först upp en mall där brynen skulle vara och då utgick hon ifrån mina egna bryn. Jag hade helt okej bryn enligt henne, men alldeles för glesa ut mot kanterna. Detta har ju gjort att jag aldrig vill gå ut utan att måla mina bryn, så ögonbrynsskuggan har alltid funnits nära till hands. De har varit glesa och för ojämna. Så ett par bryn utan att behöva måla sig på morgonen är guld värt! Detta har tagit mest tid i min sminkning varje morgon…

Jag ska inte ljuga och säga att jag inte fick en liten chock när jag såg mig i spegeln när Moa var klar. Jag som inte är van att ha så mörka, även om jag målat dem varje dag, blev lite nojig att dem skulle se ut så, Men nej, brynen är extremt mörka i början, hårda i kanter och lite svullna första dagen. Ingen annan tyckte sig se detta, Stefan som jag trodde skulle avsky detta tyckte resultatet direkt var superfint. Ännu en gång blev jag chockad samma dag, haha.

Det har tagit mig några dagar att faktiskt förstå att resultatet inte ska vara så mörkt som under läkningsprocessen. Och nu äntligen under helgen så har de ljusnat relativt mycket för att jag ska kunna bli mer bekväm. Det ingår ett återbesök och det kommer bli i augusti för mig, för att jag inte ska behöva gömma mig för solen i sommar. Nytatuerade bryn ska aldrig utsättas för direkt sol – precis som en ny tatuering. Och i början får man inte smörja med solskyddsfaktor så därför tar vi det mot slutet av sommaren. Och jag ser nu att lite färg har släppt mot kanterna. I vissa fall kan färgen inte fästa av så många olika skäl – mest beroende på hudtyp. Jag har skött eftervården exemplariskt så det är inte pga den det har släppt. Men man ska även ha i åtanke att all färg släpper till ca 50% och viss färg kommer tillbaka innan läkningsprocessen är över. Så vi får se om detta blir resultatet av omgång ett eller om det kommer tillbaka lite färg. Det är därför ett återbesök finns inplanerat och ingår i priset, för efter första gången så släpper den mesta färgen och på återbesöket fylls färg i där det saknas, är lite eller där det behövs korrigeras. Jag är ändå nöjd med färgen som är nu. Jag vet att jag kommer fylla i lite på morgonen, men det kommer gå på 10 sekunder eftersom mallen redan finns där. Så skönt. Har hellre lite för ljusa bryn och får fylla i, än för mörka för mitt eget tycke. Jag tycker själv jag fått en gnutta bättre självförtroende med dessa bryn, för att jag nu gillar att ha uppsatt hår, brynen gör så mycket för ansiktet. Och jag kan visa mig utan att resten av ansiktet är sminkat. Brynen fyller så stor funktion, så i 11 dagars tid har jag inte fixat mig alls, utan gått ut som jag är – med ett par nya bryn! Hur skönt är det inte? Hade jag aldrig gjort före förra fredagen kan jag lova! Dock ska det bli så kul att sminka hela ansiktet och se hur brynen smälter in även då. Men det får bli när brynen är helt fria från flagor.

 

Lite bilder finns här nere från dag 1. Slutresultat kommer om några veckor.

Som ni ser på sista bilden, som är tagen från idag så flagnar brynen utmed kanterna – detta kan se ut såhär om några veckor när slutresultatet visas, eller så kommer det fram mer pigment som under läkningsprocessen försvinner. Detta är det som korrigeras på återbesöket 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.