sandrasinspiration

Är ditt barn också spök eller mörkrädd?

I samarbete med Lume UF, som är ett UF Företag har vi fått hem en ”Alex spökkännare”.

Vi blev kontaktade av detta företag som presenterade sin spökkännare för mig, som jag tror att Vincent kan uppskatta mer och mer.
Vincent är inne i en period där han är rädd för olika saker. Ofta är det mörker, tomten, spöken och monster. Ibland försöker han övertyga oss om att tomten tillexempel ligger och sover nu, (som han fått lära sig av oss) så att han ska tro på det själv. Fantasin på små barn sätter fart och när jag fick höra om den här idén tyckte jag det vore värt att prova.

Alex spökkännare innebär alltså en trygg sömn för mörkrädda barn. Vi har fått hem en liten bok och en spökkännare. Boken beskriver hur lilla Alex inte kan somna om natten och hur man går tillväga med att ha en spökkännare i barnets rum.

Man klickar på spökkännaren och så blinkar den rött varvat med grönt ett par gånger. Finns det inga spöken i rummet så kommer den lilla lampan att fastna på grönt och det är det som barnet ska fokusera på. Det är bra om barnet förstår innebörden av detta, är med från början när man ”installerar” spökkännaren i rummet och slår på den.

Vincent är i en ålder där han börjar förstå saker mer och mer. Vi kan prata med honom på ett annat sätt och minnet han har undrar vi ibland om han ärvt av mig och Stefan, hehe. Han brås kanske inte på den fronten på oss. Han har alltså ett riktigt bra minne 🙂 Så därför tyckte jag att denna kunde vara värd att testa, när han faktiskt förstår mer än vi vet ibland.

Jag har testat spökkännaren i  Vincents rum och det är spökfritt där 🙂 Han ska få testa den själv när han kommer hem efter förskolan idag.
Har ni också spökrädda barn? Kika in hos LumeUF. Spökkännaren drivs enkelt på batterier.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.