På Smällen!

Lyckas med chiapudding

Chiapudding är verkligen så gott!!! Bästa frukosten! Snabbt och enkelt att göra iordning och går fort att äta 🙂  Jag tycker att chiapudding är godast med banan men ibland spetsar jag den med lite annan frukt också 🙂

Jag har provat ett nytt märke på chiafrön som lite enklare blev till pudding än dom första chiafröna som jag provade. Fröna jag har provat kommer från Svensk Hälsokost som just nu har kampanjpris med 22% rabatt, alltså 139 kr istället för 179 kr.

Jag tog nästan ett fullt glas mjölk och 4 teskedar chiafrön, rörde om ordentligt och satte på plastfilm ovanpå glaset så att det höll tätt. Efter 30 min öppnade jag och rörde om så att det inte skulle klumpa sig för mycket. Dagen efter så var den klar att ätas 🙂

Jag använde helt vanlig grön mjölk, men jag har även gjort med lättmjölk och kokosmjölk. Det går lika bra med vilken vätska som helst. Om puddingen fortfarande är lös när den har stått och sugit åt sig en halvtimme så kan man lägga i en tesked till med frön. Skulle den bli för hård så kan man späda ut den med lite varm mjölk eller frusna micrade blåbär 🙂

Just nu äter jag både chiapudding till frukost och kvällsmat eftersom det är det enda som går ner i min svullna hals!! Haha!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.