Nettan

Snabblagad dessert

Pannacotta är verkligen en snabblagad dessert, man kan smaksätta den efter eget tycke och toppa med just det man själv tycker är gott. Jag har senaste gångerna använt mig av ett socker som finns på de flesta matbutiker.

image

Jag har tidigare gjort en pannacotte smaksatt med espresso, den är jättegod tycker jag! Då haft 1 dl Gelésocker, 5 dl grädde och 2 tsk espressopulver (frystorkat). Så lite mer smaksättning än vad som står på receptet så den får en ordentlig smak.

Nu testade jag att göra den mjölkfri då dottern inte tål mjölk och det var ju henne vi hade kalas för, så då ville jag att hon skulle kunna äta allt.

Hade sojagrädde som går att värma upp, vaniljsocker och vaniljstång. Dessvärre så verkar sojagrädden ha högre kokpunkt än vanlig grädde (inte tänkt på det tidigare) så den blev lite för varm så pannacottan stelnade väldigt mycket. Ska testa att göra om den men då använda termometer.

Annars så är det ett jättebra tips om ni vill slänga ihop en dessert på någon minut.  När man blandat sockret, smaksättning och grädde så ska det bara koka upp och låta koka i 30 sekunder innan man häller upp i portionsskålar/glas.

Tips, har man hel vaniljstång i så koka gärna med både frön och skalet, rör om då och då efter att du tagit bort kastrullen från spisen. När det sedan börjar svalna så häller du upp smeten i skålar/glas. På så sätt så lägger sig inte alla vaniljfrön i botten utan sprids ut i smeten då den tjocknat till lite.

Går utmärkt att förbereda dagen innan, så kan man toppa den med ex. bär eller riven choklad innan servering.

image image

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.