Satan i gatan vad goda pancaksen blev! Hittade receptet genom fröken Löwengrip’s blogg och dessa gör jag gärna om. Bytte dock ut glassen mot keso istället. Det tillsammans med sirap och banan blev helt gudomligt gott. Här har ni receptet:
Ca 16 st (3-5 pers)
5 dl filmjölk
1 dl Solros/mat-olja
2st ägg, delade
4,5-5 dl vetemjöl
3 msk strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd (inte vispa) ner det i smeten.
4. Sätt på en stekpanna men smör,lägg i en klick smet och använda en slickepott för att smeta ut den åt sidorna så att den inte blir för tjock. Stek på medelvärme.
Ca 16 st (3-5 pers)
5 dl filmjölk
1 dl Solros/mat-olja
2st ägg, delade
4,5-5 dl vetemjöl
3 msk strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1. Rör ihop de torra ingredienserna.
3. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd (inte vispa) ner det i smeten.
4. Sätt på en stekpanna men smör,lägg i en klick smet och använda en slickepott för att smeta ut den åt sidorna så att den inte blir för tjock. Stek på medelvärme.
n