Åh, vilken god middag vi åt idag. Jag gör sällan kyckling för jag tycker det är så tråkigt och smakar inte så mycket. Äter i princip endast kycklingfilé när vi väl äter kyckling, men idag köpte vi kycklinglår som man ju kan göra så mycket mer kul med. Jag marinerade dem i olja, timjan, pressad vitlök och rivet citronskal. Smälte en stor klick smör i en stekpanna, hällde i juicen från en halv citron och en msk socker. Sedan stekte jag kycklingen en minut på varje sida så den fick fin färg innan jag la in kycklingen i ugen på ett galler med en plåt under för att fånga upp överflödigt fett. Alltså det blev så gott och riktigt krispigt skinn. Ett tips om man tänker på kalorier och/eller vill gå ned i vikt är att skippa skinnet på kycklingen. En kycklingbit med skinn innehåller ca 30{21a3e783d9dbf64d0310fa087fbe07e3db124a89877cad6a714299b70fdf59cc} extra kalorier till skillnad från en utan ( och det är innan all olja och smör). Värt att tänka på eller så skiter man i det och äter för att det är gott Till det blev det iallafall en stor sallad med tomat, mozarella, avokado, suger snaps och grönt äpple samt en klick skyr som sås. Killen åt vitlöksbröd också.
n