Jag har lagt mig raklång i sängen för att vila medan Elliot sover. Slösurfar på nätet medan en serie kör i bakgrunden. Sådan vardagslyx och något jag sällan unnar mig. Det är alltid så mycket som ska fixas när han sover. De senaste dagarna har han sovit närmare tre timmar på dagen så kan ju hoppas att trenden håller i sig även idag. Här kommer som utlovat receptet på den vegeriska lasagne som jag gjorde i lördags.
Bas:
500 gram portabellosvampar
200 gram champinjoner
250 gram färsk bladspenat
1 lök
1 vitlök
1 burk hela skalade tomater
Basilika
Kryddor
Ostsås:
2 burkar (á 250 gram) ricotta
En skvätt mjölk
Muskotnöt
Salt & peppar
Topping:
Parmesan
Fetaost
Hacka upp svampen och stek tillsammans med lök i en kastrull. Häll i en burk tomater, spenat och hackad basilika och låt koka upp. Ju längre desto godare. Smaka av med kryddor. Blanda ihop två burkar ricotta med en skvätt mjölk (så det inte blir för tjockt). Riv ned muskot och krydda med salt och peppar. Varva sedan svampen med ostsås och lasagneplattor i tre-fyra lager. Toppa med parmesan och smulad fetaost. In i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter, tills lasagnen fått en fin färg. Låt stå i tio minuter innan ni hugger in. Enjoy1
Åh så kul när du delar recept!! 🙂
Tack, vad kul att höra 🙂