Här kommer ett smarrigt recept på en enkel soppa jag gjorde till middag idag. Älskar att äta soppa på hösten, så värmande och gott. Receptet är för 2-4 personer beroende på hur hungrig man är ?
500 gram potatis
500 gram morot
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 burk kokosmjölk
n
n
Svetta lök och chili i en gryta. Tilsätt tärnad morot och potatis och häll på en burk med kokosmjölk. Fyll på med vatten tills allt täcks. Koka upp på medelvärme tills morot och potatis är mjuka. Mixa i en blender och smaka upp med salt och peppar. Servera med ett gott bröd och en klick creme fraiche.
n
n
n
En snygg och effektfull dekoration är att riva över fryst chili på maten. Jag förvarar alltid chili i frysen och det är perfekt att ta upp en och riva över lite chili-dust. Ser tjusigt ut och ger lite extra sting.
n