Elliot har blivit lite kräsen med mat så jag kom på den brillanta idéen att göra goda matmuffins. Perfekt som mellanmål och går att variera i oändlighet. Jag utgick inte från något recept utan höftade och provade mig fram, men det kan nästan inte misslyckas.
n
![](https://blogg.loppi.se/nathanelle/files/2017/10/d26a0fa7ca82e59a7908033ac7034817.jpg)
n
![](https://blogg.loppi.se/nathanelle/files/2017/10/35b258b76018051c5b5033878d99d093.jpg)
n
Mitt recept räckte till femton medelstora muffins.
n
![](https://blogg.loppi.se/nathanelle/files/2017/10/58aafd0feda59a45d2b2e2b4e8e2a0a2.jpg)
n
Morot och bananmuffin:
2 dl vetemjöl
1 dl glutenfritt havremjöl
1 dl havregryn
1.5 dl rapsolja
2 ägg
4 grovrivna morötter
1 mosad banan
Kanel och kardemumma
Blanda ihop allt till en smet, klicka ut i muffinformar och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter på 200 grader. Elliot gav dem toppen-betyg!
n