Gjorde potatis- och purjolökssoppa idag igen. Så otroligt gott, enkelt och nyttigt! Hade lite chili i idag och toppade med krispig bacon och gräslök. Till efterrätt blev det en grym kladdkaka som jag gjorde för ett par timmar sedan. Mitt bästa recept ever är det här:
Sätt ugnen på 175 grader.
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt
Vispa ägg och socker poröst. Rör ned alla torra ingredienser försiktigt, annars blir den torr. Smält smöret och blanda i. Häll upp allt i en brödad form (jag hade inget hemma så använda kokos – gott!) och ha inne i ugnen 15 minuter, max 16 – inte mer! Sedan slänger jag in den i frysen någon timme och så är det perfekt efter den tinat någon minut.
Nu är jag redo för Sveriges mästerkock på tv:n. Så jäkla skönt att vara klar med tentan, så slipper jag tänka på den i två dagar till.
n