Igårkväll slängde jag ihop lite ”guilt-fria” bounty-bars. Smakade dem hemma hos min vän häromdagen och de var supergoda. Fick aldrig receptet men körde lite på känsla och dessa blev supergoda de också, Mätte somsagt ingenting och körde på lite måfå, men här får ni det receptet.
En stor msk kokosolja
Den tjocka delen av en stor burk kokosmjölk (låt den stå i kylen en stund så den delar sig)
2 dl kokosmjöl
1 dl havregryn
1/2 msk agavesirap
150 gram mörk choklad
Smält kokosoljan tillsammans med kokosmjölken. Blanda i kokosmjöl, havregryn och agavesirap till en massa. Plasta en form och häll över blandningen. Låt stå i frysen tio minuter medan du smälter chokladen tillsammens med en sked kokosolja över ett vattenbad. Häll chokladen över kokosblandningen, strö över lite nötter/frön/kokosflan och ställ in i frysen under natten. Skär i bitar och låt tina ett par minuter innan du äter. Inte speciellt nyttiga men betydligt mer hälsosamma än de som köps i butik. Dessa är dessutom helt sockerfria och innehåller ca 5 gram kolhydrater/100 g.
n