Nathanelle

NI ÄTER FÖR MYCKET.

Många skriver till mig och frågar hur man får en fastare kropp, tappar fettmassa och blir allmänt hälsosam. Vet du själv att du redan har en sund uppfattning om mat och träning behöver ni inte ta åt er av det här inlägget.

 

Det jag tror att många gör fel är att ni äter för mycket. Det är så mycket bättre att hålla sig till 5-6 mindre mål om dagen än att äta 2-3 stora mål. Vill man gå ned i vikt måste man göra av med mer kalorier än man får i sig. Tränar man varje dag kan man självklart äta mer. Här hemma äter vi oftast kalorisnåla maträtter som kycklingwok, kött med sallad, soppa, fisk och grönsaker mm. Mindre kolhydrater (som innehåller flest kalorier) och mer protein och grönsaker. Undviker även feta såser, för mycket stekfett mm som lätt kan få upp kaloriintaget utan att man egentligen tänker på det. Vill du ha sås – gör en lätt sås baserad på lättmjölk istället för grädde, eller en krämig sås på cream fraish eller kesella. Drick heller inte upp era kalorier. Drick vatten istället för juice, saft och läsk. Det är väl godare att äta upp kalorierna istället?

 

 

 

Äter man nyttigt i vardagarna kan man utan att tänka för mycket unna sig vad man nu vill en fredag eller lördagskväll. I mitt fall blir det helst lite choklad eller godis, men det kan lika gärna vara en god pastarätt som egentligen är en riktig kaloribomb. 

 

Ni frågar också hur mycket och hur stora portioner jag äter. Jag äter aldrig så jag blir proppmätt. Brukar oftast hålla mig till en portion och lagar aldrig mer mat än vi behöver. Då äts det lätt upp under kvällen (något som min kille kanske inte riktigt uppskattar, haha). Har aldrig godis, chips, kakor eller saft/läsk hemma, vill jag ha det någon gång så köper jag så mycket jag vill ha och sedan äter upp det den dagen. Känner man sig lite hungrig efter maten, ta ett stort glas vatten och vänta i 10 minuter. Ofta äter man så snabbt så magen inte riktigt hinner känna mättnaden. Är du fortfarande hungrig – ta en bit till.

 

En dag för mig ser ofta ut såhär:

 

Frukost: Två ägg, smoothie, evt smörgås, kaffe

Träning 

Proteinshake + kesella med bär, en frukt

Lunch/middag (beror på vad klockan är): Kyckling/fisk med grönsaker/sallad

Kvällsmål: Kesella med bär

 

Jag äter allt jag vill men lite av det. Det håller både huvudet och kroppen hälsosam. Tror inte alls på massa dieter, ätardagar och sådant där. Det är liksom egentligen väldigt enkelt. Inga svåra recept, inga konstigheter! Ät med magen och huvudet så kommer kroppen där efter. Några frågor på det?

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.