Nathanelle

SHAPEUP.

 

 

Minns ni att jag i våras höll på med appen ShapeUp? Det är iallafall en app till Iphone där man räknar kalorier och ser exakt vad man får i sig under dagen. Man har ett visst kalorimål och sedan får man dra av kalorierna man gör av med genom träning osv. Det är ett jättebra sätt för att gå ned i vikt och faktiskt se vad det man äter innehåller. T.ex att det inte är så jäkla smart att äta en marabou-choklad under dagen eftersom man då “ätit upp” hälften av sitt dagliga kaloriintag. Man får även koll på hur mycket av det man stoppar i sig som kommer från fett, kolhydrater och protein, vilket kan vara intressant om man tränar mycket eller vill undvika kolhydrater.

 

MEN! Efter ett par månader med Shapeup blev det som en drog. Varje dag var som en tävling för att hålla sig under sitt kaloriintag och varje måltid var välplanerad och kalorisnål. Efter ett tag började sjuka tankar komma upp i huvudet och jag mådde dåligt om jag hade ätit “för mycket”. Låg jag mycket under kaloriintaget, t.ex om jag hade tränat mycket, blev jag glad, och tvärtom om det låg över. Så jag slutade.. Ett väldigt bra beslut med tanke på att jag inte alls har behov att gå ned i vikt. Är man överviktig och äter på tok för mycket kanske det är en bra app, men annars så tycker jag bara att den fixerar hjärnan på kalorier, kalorier och åter kalorier.

 

Det jag vill säga med den här texten är alltså – Ät med hjärnan och inte med en miniräknare! Det håller inte i längden. Visst är det bra att veta vad maten innehåller och t.ex skära ned på olja, smör och liknande som höjer kaloriintaget i maten rejält, men att räkna varenda liten grönsak är bara dumt enligt mig. Träna och ät så du mår bra och har du en någorlunda funktionerande hjärna så vet du vad som är bra och dåligt. Ät gott, lev väl och träna för att det är det bästa som finns!

 

Har ni testat Shapeup och vad tycker ni om den? 

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.