Nathanelle

RECEPT.

 

Är man gammal om man tycker det är roligare att laga mat än att gå ut och festa..?

 

Idag fick fantasin flöda i köket. Ett paket torsk, vad gör man av det? Jag bestämde mig för att göra torskburgare med rivna morötter i. De blev faktiskt helt okej. Dock väldigt smaklösa och alldeles för lösa i konsistensen och hade svårt att stelna på stekpannan = inte helt genomstekta. Däremot supernyttiga, så det får väl väga upp. Här får ni receptet iallafall.

 

För 3-4 pers

 

Släng ned en lök, två viktlöksklyftor, ett paket tinad torsk, salt, svart och vitpeppar i en matbredare. Tillsätt 125 gram kesella, ett ägg, lite mjölk, lite citronjuice och morötter. Tillsätt potatismjöl och mixa till en slät smet och klicka sedan i smeten i stekpannan med en sked. Stek på ena sidan tills den går att vända utan att gå sönder (ca 3-4 min) och lika länge på andra sidan. Klart!

 

Det räckte till ca 12 burgare och du blir lätt mätt på 3 st. Serverade de tillsammans med en grillad majskolv och spenat. Mumma!

 

 

 

Det här är då dagens resultat av min Shapeup-app. Jag har ätit 1239 kcal än så länge, mitt mål är 1463. Jag har dessutom tränat bort 850 kalorier vilket ger mig en differens på 389 kcal. Det kan väl ändå inte stämma?! Kan jag verkligen äta 1074 kcal till eftersom jag tränat bort 850 av dem. Det känns ju ganska orimligt med tanke på att jag har ätit ganska bra och mycket idag. Har ni mer koll än mig, känner mig lost..

 

Fick dock till en härlig cirkel där protein, kolhydrater och fett har en lika stor del. Det är precis vad jag vill uppnå med min  kost. På bilden i mitten ser ni hur många gram jag har ätit av varje ämne och efter snedstrecket står hur mycket man borde få i sig av en normal kost. Jag har alltså lyckats med att skära ned kolhydraterna till 1/3, ökat på proteiner och fettet är ganska normalt. Hänger ni med?

 

Nu blir det film och soffhäng och förmodligen en proteindrink med kaffe till kvällsmål. Puss!

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.