Nathanelle

DE TRE L:EN.


Löpning. Lördag. Långt!

Klockan 11.00 hade jag bestämt mig för att gå ut och springa en långrunda. Kl 11.00 steg jag utanför dörren och begav mig iväg. Rundan var inställd på två mil. Ute sken solen, det blåste varma vindar och knopparna på träden har börjat slå ut. Kan man spendera sin lördag på något bättre sätt? Senast jag sprang den här rundan låg snön på backen och det var mörkt redan vid fyra. Nu var det en helt annan upplevelse.

Rundan är mestadel plan astfalt. Först ca sju kilometer ned till stan – tråkigt. Det började kännas ont i fötterna och knäna redan efter fem kilometer. JAG MÅSTE KÖPA NYA LÖPARSKOR! Sedan springer jag runt Växjösjön ca 5 kilometer. Helt underbart vackert var det idag. Vattnet glittrade från solen och folk satt ute och åt glass på bryggorna. Efter någon kilometer behövde jag gå på toa samt snyta mig, så jag sprang in i en idrottshall och gjorde det. Tog bara någon enstaka minut men jag fick ny energi av bara den lilla studen. Resten av kilometrarna runt sjön sprang jag relativt snabbt och benen kändes pigga och lätta och det onda var som borta.

Hem sprang jag en annan väg på dryga 8 kilometer. Kändes bra under de första fem kilometrarna men de sista tre kändes otroligt långa och jobbiga. Började bli trött i benen och kroppen och bli hungrig. Sista minutrarna fick Värsta schlagern i ipoden mig att köra ut det sista. Kutade hem de sista hundra metrarna och kom innanför dörren helt slut.

Rundan slutade på 20 km och110 minuter vilket jag är väldigt nöjd med. Nu känns mina fötter inte sådär jättebra så större delen av min lön måste gå till nya springskor. Måste ha ett par innan halvmaran första maj.

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.