Nathanelle

Secondhand guide över Växjö.

En tjej bad mig göra en guide över de olika second hand butikerna i Växjö. Jag är absolut inget proffs på det här och handlar sällan på seconhand, men jag gör så gott jag kan. Vet ni några fler affärer är det bara att hojta till. Tacksam för tips!

ERIKSHJÄLPEN SECONDHAND Lagergatan 6 (Bakom Samarkand)
Ett ganska bra utbud av kläder tycker jag. Hittade bland annat min fina blazer här. Löjligt billigt. Tyvärr har de endast öppet onsdagar och lördagar.

KUPAN Arabyg. 31
Stor kvantitet – låg kvalitet. Man får leta för att hitta något helt enkelt. Men har man tid ska man definitvt gå hit. Hittade bland annat min mockajacka här. Låga priser!

KUPAN VINTAGE Gamla Norrvägen (Vid korsningen vid teknikum)
En riktigt bra butik med välsorterad secondhand och vintage. Har hittat många fina fynd där och priserna är låga.

PANTALONG N. Esplanaden 20 (Vid gamla fängelset, nere i källaren, i hörnan av ett hus)
En renodlad vintagebutik där man kan göra riktiga fynd. Priset är dock högre än de andra butikerna, men kvaliten kommer på priset. Har spottat Burberry-trenchcoats och chanelkläder där. Har dock endast öppet lördag och söndag.

EMMAUS Storg. 14
Har ingen bra koll på den här affären. Eftersom den ligger mitt i stan känns det inte lika kul att kika in där tätt som titt. Jag tror den liknar Erikshjälpen och har ganska bra utbud – om man letar.

ALICE & PIRATERNA Bäckgatan 18
Har varit där inne en gång och blev besviken. Framför allt barnkläder och inget stort utbud. Det var ett tag sedan så det kanske är bättre nu.

Slutligen rekommenderar jag absolut att börja shoppa mer second hand. Varesig det är äkta vintage eller inte. Roligare, udda kläder som sätter en personlig stil på din outfit. Roligare än att alla springer runt med samma kläder från Gina tricot. Vill man kan man även få det rejält billigt och för att inte tala om miljöväntligt. Dock gillar jag inte själv att köra 2ndhand fullt ut, utan mixa med dyrt – billigt, nytt – gammalt, och hitta DIN stil.


PS. Bästa vintage-fynden har jag gjort i min farmor’s gamla gömmor. Fråga far/morföräldrarna om deras gamla kläder. Där hittar du garanterat moderiktiga kläder med bra kvalitet från 40-60-talet.

n

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.