Kardemummamuffins med hallon och päron
9 stora muffins. (Jag gjorde dubbel sats)
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
200 gram smör
2½ dl socker
2 ägg
2 dl mjölk
125 g + 75 g hallon + ½ dl vetemjöl
1 moget päron i klyftor
Kardemummaströssel:
1 1/4 dl mjöl
3/4 dl socker
1 msk kardemumma
60 g smör
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
3. Blanda smör och socker poröst i en annan skål och tillsätt sedan ägg och mjölk.
4. Blanda ihop allt. (Smeten är grymt god. Smaka!)
5. Blanda ned 125 g hallon och ½ dl vetemjöl i smeten.
6. Häll i en klick i stora muffinsformar.
7. Tryck ned skivor av päron i formarna + 75 g hallon och därefter kardemummaströsslet ovanpå.
8. Ha de inne i ugnen ca 30-35 min.
Jag hade inga hallon hemma, så överst la jag istället jordgubbar. Blev riktigt gott det också. I smeten hade jag även en hel del kanel och kardemumma. Mumsar på en just nu och de är riktigt goda. Päronen i gör det lilla extra. Mums!
n