Det här skulle jag kunna äta precis varje dag. Perfekt som förrätt, mellansnacks, till ett glas vin på kvällen istället för godis. Bjöd min kollega och vän på det här under måndagsmiddagen.
Det är inte så många ingredienser så det är desto viktigare att de är av bra kvalitet: saftiga, smakrika tomater, finare olivolja, en bra ricotta (jag hade en ekologisk variant) osv. mängden av allt bestämmer du själv. Till är det supergott med surdegsbaguette, filoncini, kex.
Du behöver
1 ricotta i burk
småtomater (jag hade romanticatomater)
små kapris
Vergine olivolja
torkad mejram
Flingsalt, svartpeppar
Gör så här
1. Vänd upp och ner på burken med Ricotta i en skål.
2. Dela tomaterna på mitten och lägg i skålen runt ricottan
3. Skeda över kapris, strössla över torkad mejram, ringla över rikligt med olivolja
Vassego..
Tack för idag! Det borde vi göra om 🙂
Här finns du med i både bild och text: http://fdensammamamman.blogspot.se/2015/03/traning-mitt-i-natten.html
Mmm, så gott! Kram