Pannkakstårta, med nutella, hallonsylt, toppade med massa färska bär, passionsfrukt och chokladsås. Lite ätbara blomblad på sidan istället för strössel. Ett superalternativ till en vanlig tårta. Man kan steka pannkakorna dagen innan också så är det bara att montera ihop ’alles’. Just till den här varvade jag tunna lager med hallonsylt och nutella. På ett ungefär så här gjorde jag.
Pannkakor
3 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 krm bakpulver
1/4 tsk salt
25 g brynt smör
1. Vispa mjöl, ägg och bakpulver.
2. Tillsätt mjölk, salt och det brynta smöret.
3. Låt gärna stå 10 minuter och svälla innan gräddning.
Chokladsås
(Enligt recept från ICA)
1 msk smör
1 1/2 msk kakao
1 msk sirap
3 msk socker
1 dl grädde
1.Smält smöret och vispa i kakaon. Tillsätt sirap, socker och sist grädde.
2. Låt koka ihop och späd med lite vatten om det behövs.
Pannkakstårta
Vispgrädde (vispad)
Nutella
Hallonsylt
Färska bär
Passionsfrukt
Torkade blomblad (Dessa från Mill & Mortar)
Citronmeliss
Montering
1. Pannkakorna ska vara helt kalla innan du monterar ihop
2. Varva med att bre på tunna lager nutella och hallonsylt
3. När du är klar lyfter du lite här och där och lägger in lite grädde. Jag hällde upp i spritspåse och spritsade in.
4. Toppa med grädde högst upp och ös på med färska bär och frukt.
5. Ringla över avsvalnad chokladsås
6. Sista touchen med citronmeliss och torkade blomblad
Till sist efter en hel del fotande så kom vi då ut med tårta, tallrikar, glas, termos med kaffe, flaska saft…