Champagnen flödade och en never ending buffé av de mest utsökta desserterna signerade Daniel Roos (skaparen av årets Nobeldessert) dukades upp. Dags för Gulddraken 2015 i år i K-märkt Garnisonen.
Det var sådär 600 inbjudna på plats. DN har delat ut Gulddraken sedan 2001 till Stockholms bästa krogar, barer och Kaféer i olika kategorier. Det var första gången jag var där, medbjuden av min vän Agnieszka.
Dessertbordet var makalöst. Ett sådär 20-tal desserter och bakverk serverades, champagne, det finaste nybryggda kaffet från Johan & Nyström och parmesankorv i egenbakat bröd med senap- och kaprismajo från Korvhantverk. Allt högsta klass och drömsmaker.
Nominerade och vinnare till Gulddraken 2015 (lista från DN):
Årets lyx:
Ekstedt
Esperanto
Gastrologik
Mathias Dahlgren Matbaren
Oaxen krog – VINNARE
Årets mellan:
Fotografiskas restaurang – VINNARE
Lilla Ego
Nook
Oaxen slip
Årets budget:
Forno Auto
Kalf & Hansen
Katarina Ölkafé – VINNARE
Phil’s burger
Snack bar
Årets kafé:
Brioche
Café Pascal – VINNARE
Haga tårtcompani och bageri
Johan & Nyström
Kafé Esaias
Årets bar:
Pharmarium – VINNARE
Shibumi
Erlands
Tweed
Metropol Palais