Matstugan

Vin Chaud – Julens godaste dryck

Vin chaud

Vin chaud, lite som glögg, men inte alls lika söt, min absoluta julfavoritdrink. Igår när jag jag gjorde den så tog jag en bra apelsinjuice istället för att pressa apelsiner, funkar också. Mums! Trevlig Helg. Jag pysslar för fullt med förberedelser inför glöggminglet på söndag. Inte hunnit så mycket under veckan som jag hade planerat. Så gäller att ligga i NU!

Vin chaud

Du behöver

3 dl apelsinjuice (färskpressad)

1 vaniljstång

4 msk råsocker

4 kanelstänger

4 stjärnanis

1 flaska rött vin

 

Gör så här

Häll apelsinjuice, socker och kryddor i en kastrull. Gör ett snitt i vanilstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Släng i stången. Låt koka tills vätskan nästan kokat bort och det har blivit sirapsliknande. Häll då över vinet och värm på. Servera, gärna med en skiva apelsin.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.