Smälter i munnen. Knaperstekt röding kan vara bland det godaste som finns. Testa den här tillsammans med härligt fräsch citrussallad med avokado i.
(4 pers)
700-800 g röding med skinn
smör, salt,peppar
värm upp pannan på hög värme med smör i. Lägg rödingen med skinnsidan ned. Stek några minuter, vänd och stek någon minut på andra sidan
Röra med dill
2 dl Crème fraiche
½ dl färsk dill
2 tsk flytande honung
½ citron (saft och skal)
svartpeppar, salt
Rör ihop allt bara och låt gärna stå en liten stund och dra till sig
Citrussallad
2 grapefrukter
2 apelsiner
2 avokado
3 msk fin olivolja
2 msk balsamico Mango
flingsalt, peppar
Skala citrusfrukterna och skär ut filéer. Skär avokadon i större bitar. Blanda allt i skål eller på tallrik. Rör ihop olivolja med mangobalsamico och häll över. Strössla över lite salt och peppar.