Header Image

Matstugan

Matstugan är småbarnsmamman som mitt i allt kaos älskar att laga mat och ha gäster på mat och prat. Hon bor i Nacka med charmigaste, busigaste Magda 2½ år och härligaste, minitonåringen Annie snart 6 år. Kontakt: matstugan_blogg@hotmail.com

Mandelplättar – Glutenfritt

Testade Mandelplättar till barnen och mig med massa banan och hallon och Limecrème på sidan. Så gott och fräscht. Ingen gluten så långt ögat når heller. Kvällens middag, tadaaaaa.

DSC_0049

(4 pers)

2 ägg

½ dl mjölk

2½ dl mandelmjöl

2 tsk bakpulver

1 msk strösocker

smör

 

Limecrème

1 lime

2 dl crème fraiche

2 msk florsocker

 

Plättar

1. Vispa ägg och mjölk.

2,. Blanda mandelmjöl, bakpulver, socker i en skål och vispa sedan ner i äggsmeten

3. Smält smör i plättlagg (eller stekpanna). Grädda plättar på svagare värme tills gyllenbruna och klara

Limecrème

1. Skölj lime, riv skalet fint och pressa sedan ur saften.

2. Rör ihop finrivna skalet och saften med crème fraiche och florsocker

mandelplättar glutenfritt

1 Kommentar

  1. Plättar med frukt till är så gott! Önskar dig en fin fredag! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *