Lax med krämig hummersås, toppad med ost och kräftstjärtar. Alltså verkligen verkligen gott! Gjorde den två gånger förra veckan för att det var så gott.
(2 pers)
2 portionsbitar lax
1 dl grädde (eller matlagningsgrädde)
1 msk hummerfond
3 msk hackad dill
½ dl riven ost
100 g kräftstjärtar
salt,peppar
Sätt ugnen på 200 C
1. Smöra en ugnsfast form. Lägg i laxbitarna. Salta och peppra. Strössla över kräftstjärtar
2. Blanda ihop grädde, fond, dill, riven ost. Häll över laxbitarna och kräftstjärtarna.
3. In i ugnen ca 15 minuter
Å vad gott det lät! Det får bli torsdagsmiddagen. Vad föredrar du att äta till?
Jag åt pressad potatis till, båda gångerna. Man kan nog ta vanlig potatis och ris också, eller potatisklyftor, eller varför inte massor med ugnsrostade grönsaker:-)