Header Image

Matstugan

Matstugan är småbarnsmamman som mitt i allt kaos älskar att laga mat och ha gäster på mat och prat. Hon bor i Nacka med charmigaste, busigaste Magda 2½ år och härligaste, minitonåringen Annie snart 6 år. Kontakt: matstugan_blogg@hotmail.com

Rödvinssky – Just ja…

Publicerad,

potatisgratäng med svamp lammkotletter ugnsrostade grönsaker rödvinssky

Jag glömde ju bort receptet på rödvinsskyn. Vassego! Till rödvinsskyn förslagsvis lammkotletter på en bädd av ugnsrostade grönsaker.

4 port

2 schalottenlökar, fint hackade

1 msk råsocker

2 msk olja

1 dl balsamvinäger

2 dl rött vin

2 msk kalvfond

1 krm torkad timjan

(1 tsk maizena+1 tsk kallt vatten)

 

1. Fräs löken med sockret i oljan, i en kastrull

2. Tillsätt vinäger, vin, fond och timjan. Rör om och låt småputtra tills hälften av vätskan har reducerats

3. Sila genom en finmaskig sil.

4. Lagom till servering värmer du skyn och reder av med maizena utblandat i kallt vatten. Salta och peppra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *