Header Image

Matstugan

Matstugan är småbarnsmamman som mitt i allt kaos älskar att laga mat och ha gäster på mat och prat. Hon bor i Nacka med charmigaste, busigaste Magda 2½ år och härligaste, minitonåringen Annie snart 6 år. Kontakt: matstugan_blogg@hotmail.com

Alltså, Världens godaste, krämigaste Tacopaj

Publicerad,
Vet ni att Tacopaj är det mest poulära rätten, enligt sökningarna på nätet. På förra Årets Kock event så hade Arla tagit fram statistik på vad vi i Sverige söker mest på. Vilken efterrätt/bakverk tror ni vi söker mest på? Kladdkaka, förstås. Hur som, här får ni recept på vår Tacopaj, som jag anser vara helt klart godast, alla kategorier. Majonäsen gör den härligt krämig.

4 pers:

Skalet:
4 dl mjöl
50 g margarin/smör
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1,5 dl mjölk/filmjölk

Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt med smör och tillsätt mjölk eller filmjölk. Arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg kallt i 30 minuter. Tryck ut i form och förgrädda i 10 minuter i 225 C.

Fyllning:
500 g färs (det funkar lika bra med nötfärs som blandfärs)
1 lök (hackad)
1 påse tacomix
2 msk mjöl
1 dl vatten (drygt)
2 vitlöksklyftor (hackade)
4 tomater (hackade)
(4 feferoni, i mindre bitar)
2 dl creme fraiche
4 msk majonäs
1 dl riven ost

Ugnen ska vara på 250 C

Bryn köttfärs med löken. Tillsätt tacokryddorna och hackade vitlöksklyftorna. Rör runt lite. Strö i mjölet och rör ner det ordentligt. Tillsätt vatten och låt puttra i sådär 10 minuter. Häll i pajskalet.

Lägg tomater (och feferoni) över köttfärsen. Blanda ihop creme fraiche med majonäs och bred över tomaterna och feferonin. Strö över osten. Låt stå inne i 15-25 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *