Matstugan

Bröllopsmiddagen på Drottningholms slott

Nu har Kungahuset äntligen lagt upp information om bröllopsmeny komponerad av Stefano Catenacci. Jag har varit så nyfiken och väntat som bara den på den. Kika själva. Som man önskar att man hade fått vara med på middagen! Vill ni veta mer om vilka tallrikar, glas, dukar osv som används så titta in på Kungahusets hemsida.
 
MENY
 
Svenska delikatesser
Kalixlöjrom i strut med citron och pikant crème-fraiche,
skagenemulsion med krispig kavring, senapssill i morotshölje,
matjesillsterrin, primörägg från Gotland med drottkaviarskum
och liten Västerbottenostpaj

 

Smörbakad laxöring med kokt vit sparris, stekt grön sparris,
råmarinerad violett sparris, tomat- och schalottenlökskompott
med brynt smör, pepparrot, gräslöksolja och laxrom

 

Helstekt kalvfilé från Holmbergs gård
med Västervikssenapstäcke och astrakancidersås,
morotsvariation och rostad miniblomkål från Nobis gårdar

 

”Pavlova” med italiensk maräng, smultronsorbet
och jordgubbsglass, vit choklad och färska smultron
 
VIN
Graham Beck Blanc de Blancs Brut 2008

Svenska snapsar och öl

eller 
Trimbach Riesling Vieilles Vignes 2009 Alsace

Pommery Grand Cru Millésimé 2005 Champagne

Auxey-Duresses 1:er Cru 2010 LA Chapelle Dom. Lafouge

Sattlerhof Beerenauslese 2010 Südsteiermark
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.