Header Image

Matstugan

Matstugan är småbarnsmamman som mitt i allt kaos älskar att laga mat och ha gäster på mat och prat. Hon bor i Nacka med charmigaste, busigaste Magda 2½ år och härligaste, minitonåringen Annie snart 6 år. Kontakt: matstugan_blogg@hotmail.com

Ugnspannkaka på dinkelmjöl med spenat och kassler

Publicerad,
Den här ugnspannkakan på dinkelmjöl med spenat och kassler och lite ost blev så god, favorit! Till det lingonkeso (kanske ser lite suspekt ut på bild, men den var otroligt god; Magda slafsade i sig den med händerna hon). 
 
Du behöver (Långpanna)
8 dl mjölk
4 ägg
4½ dl dinkelmjöl (siktat)
250 g fryst bladspenat (tinad)
200 g kassler
½ dl ost
salt, peppar
Gör så här 
Sätt ugnen på 200 C
 
Vispa ihop 4 dl mjölk med äggen. Tillsätt lite av mjölet i taget och vispa till en jämn smet. Tillsätt de resterande 4 dl  mjölk och en nypa salt. 
 
Krama ur vattnet ur den tinade spenaten. Tärna kasslern smått. Pensla långpannan med lite rapsolja eller smält smör. Häll ut smeten över långpannan. Strössla ut kassler och spenat. In i ugnen ca 35 minuter. 
 
 
Lingonkeso
Blanda 1 burk keso (250g) med 1 dl rårörda lingon eller lingonsylt
Inte världens gladaste min just här, men rensad tallrik och tog om. 

1 Kommentar

  1. Ugnspannkaka är smarrigt och gillas av hela familjen. Den där lingonkeson måste jag testa! Älskar keso!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *