Bakade några glutenfria kardemummamuffins då jag kom hem från inspirationslunchen på Moderna museet. På onsdagar är det min mammalediga dag och då finns också chansen att uppdatera lite med Jessica. Mycket riktigt vi tog en långpromenad full med babbel, åt kardemummamuffins och sen hjälpte hon mig att filma Magda då hon badade i diskhon.
Jag tar med mig minnet av alla härliga mammalediga onsdagar, då Jessica ofta har förgyllt vår tillvaro, och bär det med mig i hjärtat som soliga minnen.
Receptet kommer från Friends of Adam som är ett bageri specialiserade på glutenfritt.
Du behöver (för 10 st)
100 g mandelmjöl
100 g smör
1 dl mjölmix (Finax)
1 tsk fiberhusk
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 msk mald kardemumma
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
Smält smöret. Blanda med alla torra ingredienserna och äggen. Fördela smeten i muffinsformar (som helst står i en muffinsplåt). Fyll till hälften ungefär.
In i ugnen ca 15 min så de blir lätt gyllene. Låt svalna på galler.
Kan känna doften av kardemumma, mums! Kram
Världens godaste muffins! Har Magdas bad bild som skärmsläckare, hon är så söt att jag inte fattar!!