Header Image

Matstugan

Matstugan är småbarnsmamman som mitt i allt kaos älskar att laga mat och ha gäster på mat och prat. Hon bor i Nacka med charmigaste, busigaste Magda 2½ år och härligaste, minitonåringen Annie snart 6 år. Kontakt: matstugan_blogg@hotmail.com

Nästan Kyckling Nuggets med Apelsinsallad


Frasiga munsbitar av kyckling och fräsch apelsinsallad med solros- och pumpafrön i, perfekt kombination. Gillas också av sjuk liten 3 åring som egentligen inte ville äta något alls. Hon hade dessutom en viktig fråga som någon kanske kan hjälpa mig med: Hur ser feber ut? Tja, något förslag någon?

Apelsinsallad med apelsinsås

För 4 pers:
2 apelsiner
1 dl solrosfrön/pumpafrön
1 burk creme fraiche
2 krm salt
½ tsk svartpeppar

Gör så här:

Riv skalet från apelsinerna och ställ åt sidan (till såsen).

Rosta solrosfrön/pumpafrön i torr het panna tills de får lite färg. Skär apelsinen i medelstora bitar och blanda med rostade frön.

Blanda nu creme fraiche med apelsinskalen, salt och peppar.

Kyckling Nuggets light

För 4 pers:
Kycklingfilé 450 g
½ dl Potatismjöl
1 tsk salt

smör

Gör så här:

Skär kycklingen i strimlor. Blanda potatismjöl med salt på en tallrik. Vänd runt strimlorna. Fräs strimlorna gyllenbruna och frasiga i stekpannan i lite smör.

Hur gott som helst!

2 Kommentarer

  1. Fräscht och härligt! Du, ingen aning om hur feber ser ut! Berätta gärna när ni löser det mysteriet!

  2. Hmmm….knepig fråga det där med febern!

    Röda kinder, varm panna och trötta ögon?

    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *