Matstugan

Fisk med Frasigt Mandeltäcke

Fisk äter vi minst 1 gång per vecka. Nu blev det torsk med frasigt överdrag på ströbröd och mandel blandat med smör och mjölk. Verkligen gott! Testa själva.

Till 2-4 pers:

400-600 g torskfilé (vi tog ett djupfryst block, men går lika bra med färsk)
3 msk margarin – smält
½ dl mjölk
3 msk ströbröd
2 msk smulade mandelspån
2 msk hela mandelspån
1½ dl grädde

Salt, peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225 C

Lägg blocket i smord ugnsfast form. Salta och peppra lätt.

Blanda smält smör, mjölk, ströbröd och smulade mandelspån till en smet. Bre smeten över fisken och strö över de hela mandelspåna.

Häll grädden i formen. Sätt in formen i ugnen tills den fått färg, cirka 25 minuter.


Mums med bönor, potatis och naturligtvis citron till!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.