Header Image

Matstugan

Matstugan är småbarnsmamman som mitt i allt kaos älskar att laga mat och ha gäster på mat och prat. Hon bor i Nacka med charmigaste, busigaste Magda 2½ år och härligaste, minitonåringen Annie snart 6 år. Kontakt: matstugan_blogg@hotmail.com

En Trolldeg

Publicerad,

Trolldeg blev dagens bak 

 

Den är så lätt att göra och så smidig och mjuk i konsistensen. Lätt att kavla också för småbagare.

För lagom klump:

3 dl vetemjöl
1½ dl vatten
1 dl salt

Bara blanda ihop och knåda till. Blanda i de hushållsfärger du vill. Jag tog rätt mycket blått och rött, men det blev mer turkost och rosa.

Vi gjorde en massa saker, bl a använde vi pepparkaksmått och jag gjorde ett lejon som fick hår med hjälp av vitlökspressen. Det blev även ormar, nyckelpigor, snögubbar och en massa spaghetti som Annie tyckte lejonhåret såg ut som. Nu ligger degbollarna i påsar för att hålla sig så vi kan baka mest varje dag med dem.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *