Header Image

Matstugan

Matstugan är småbarnsmamman som mitt i allt kaos älskar att laga mat och ha gäster på mat och prat. Hon bor i Nacka med charmigaste, busigaste Magda 2½ år och härligaste, minitonåringen Annie snart 6 år. Kontakt: matstugan_blogg@hotmail.com

Krabbelurer och glada barn

Publicerad,


Idag hade vi finbesök av alltid glada Minna♥ och busiga Max♥. Så roligt att äntligen se dem och deras föräldrar! De piggade verkligen till vardagen! Annie och jag fixade Krabbelurer. Funkar alltid! Krabbelurer är lite som amerikanska pannkakor och passar bra som mellanmål eller någon gång som alternativ till pannkakorna.

För 4 port

2 ägg
1½ dl socker
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1½ mjölk

smör till plättlaggen

Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör i mjölken. Rör ihop allt till en smet

(När det är färdigvispat en god smet så finns där alltid en snabbdisk nära till hands. ) 

Stek i smör. Stek på medelvärme på båda sidor. Krabbelurerna ska höja sig och vara fint bruna på båda sidor.

3 Kommentarer

  1. Glädjen att ses var ömsesidig. Och gott var det!

    Kram Lena

  2. Mysig bloggn du har 🙂

    Krabbelurer= Tomteplättar i bohuslän. Mums!

  3. Tack Karin för snälla ord om min blogg. Jag trodde de hette Krabbelurer överallt. Tomteplättar är så sött namn på dem, och lättare att säga än Krabbelurer. Undras varifrån namnet tomteplättar kommer?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *