Lyckliga Små

Marängtårta med jordgubbar

 

Sommartårta för marängdiggare.

Här kommer receptet på ännu en super enkel grej.

Seg marängtårta med jordgubbar

För 12 portioner.

Marängen

175 g rostade hela mandlar

2 dl strösocker

2 dl ljust muscovadosocker

6 äggvitor

1 msk maizena

1 msk vinäger

Fyllning

1 kg jordgubbar

3 msk florsocker

5 dl vispgrädde

 

1. Sätt ungen på 140 grader. Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar.

2. Mixa mandeln grovt i matberedaren. Ta ur hälften och fortsätt mixa restern lite mer finfördelat.

3. Vispa äggvitorna till hårt skum med en elvisp. Vänd ner båda sockersorterna. Ta i lite i taget och vispa mellan varven.

4. Tillsätt maizena och vinäger. Vispa tills smeten är blank och riktigt hård.

5. Vänd ner den finhackade mandeln och det mesta av den grovhackade med en slickepott. Forma 2 cirklar, ca 20 cm i diameter, på plåtarna. Strö på resten av de grovhackade mandlarna.

6. Grädda marängen 1 timme. Stäng av värmen och låt marängen stå kvar i ugnen minst 1 timme till med stängd ugnslucka.

7. Mixa hälften av jordgubbarna och pressa genom en sil. Blanda jordgubbssaften med 2 msk florsocker. Sikta resten av florsockret i grädden och vispa fluffigt. Blanda ner hälften av jordgubbssåsen i grädden lite slarvigt.

8. Bred hälften av jordgubbsgrädden på ena marängen. Lägg på den andra marängen och toppa med resten av grädden. Halvera resten av jordgubbarna och dekorera tårtan med dem. Sikta över lite florsocker och servera tårtan nygjord ihop med resterande jordgubbssås.

 

Till det lite hemmakokt svartvinbärsbladssaft.

 

Bilden blev väldigt ljus och receptet kommer från Hemköp tror jag.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.