Lyckliga Små

Fullpott!

Skålarna och faten är drejade och kavlade utav självaste mig.  Nu vet ni det!

 

1 meter = 60 cm.

Mitt ögonmått är uselt. Har gått tre år i design och textil skola och fick höra ögonmått säkert 5 gånger per dag, fick sy efter ögonmått och mäta efter ögonmått.

Varje gång misslyckades jag. För 60 cm kan lika gärna vara 1 meter för mig. Handla dukar och gardiner är alltså min mardröm.

När jag står i butiken tvekar jag alltid om vi har 3 meters kökbord eller 2 meter. Har vi 3.7 meter i tak eller 2.4 meter? Är fönstrena 1 meter eller 2 meter?

Åkte genom halva stan för att köpa en duk i förmiddags. Kommer hem vecklar ut bara halva duken , ser direkt att duken är för liten.  Åker och byter den, sitter i bilköer och vill inget annat än ligga ute i solen och njuta.

1 timme senare kan jag vira duken två varv runt bordet. Alltså hade den förra duken varit perfekt.

Men nu får det bli den här. Kanske ska jag prova att hänga upp ena änden i gardinstången, mitter delen på bordet och lägga den andra på golvet. Gardin, duk och matta i ett!

Dagens middag: Grillade quesadillas med spansk peppar korv, chevré och paprika. Tillbehör: avocadosalsa, tomatsalsa, grillade majskolvar, oliver och nachos.

Superenkelt, supergott och supersnabbt.

Tog vanlig kryddig korvpålägg + skivade chevré och skivade paprika och la mellan två tortillabröd. Ringlade över lite olivolja och kryddade med svartpeppar.

Hacka avocado, tomat och rödlök ( perfekt barnarbete ). Pressa i vitlök och lite olivolja och krydda med flingsalt och svartpeppar.

Lägg majskolvarna på grillen, när de är nästa klara lägger du på tortillabröden. Håll i hatten för nu går det snabbt. Vänd ett par gånger, när osten har smält tar du dem från grillen.

Maten är klar!

Det första Flisan gör är att sätta en olivkärna i halsen som hon hostar upp med tuggade bitar av nachos över bordet och Skruttan har smygglat med sig lördagsgodispåsen som hon pressar i sig med kniv och gaffel under en filt. Men det gör faktiskt inget för jag fick höga poäng!

Tog 34 minuter.

Betyg:

Skruttan: Åt ”bara” nachos + en halv godispåse 5 p

Flisan: 5787857384038000 p minus 0.5 p för olivkärnan (5 p)

J: 5½ p

Jag: 5 p

FULLPOTT!

 

 

Barnens tallrik.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.