Livet med en Tom – om livet med min prins

Att jämföra sina barn

Vid flera tillfällen den senaste veckan har jag fått frågan om hur gammal My är och som efterföljande komentar att hon är så liten eller än hellre kommentaren om att de tror att hon är några veckor. Det känns så konstigt med tanke på blick och stabiliteten hos henne. Jag vet ju att längden inte riktigt har hängt med och det har så klart varit oroande, men den övriga utvecklingen går ju framåt med stormsteg.

Tom och My var ju lika långa när de föddes så ikväll letade jag fram Toms tillväxtsiffror för att jämföra. Självklart skilde det sig åt eftersom vi inte hade några problem med hans tillväxt. Vid två och en halv månader var han 57,3cm och tre månader och tolv dagar 59,2cm. My var vid tre månader 56,5 cm. Däremot så vägde ju Tom mycket mindre när han föddes dock skiljer det inte mycket mellan dem i den ålder som My är nu.

Toms födelse längd: 49cm
vikt: 2515g
Mys födelse längd: 49cm
vikt: 3975g

Det är ju dessutom så att Tom är född i vecka 35 och My i vecka 40 så det skiljer ju så mycket annat i den fysiska utvecklingen. Jag vet att hon mår bra eftersom hon är pigg, glad och utvecklas. Vi får hoppas att hon snart växer till sig.

20170704_110645
Tycker det är häftigt att hon försöker hålla flaskan själv. Det fungerar lite på slutet när den inte är så tung.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.