Jessica

Livet med en Tom – om livet med min prins

Annons

4 månader idag

Idag är min lilltjej fyra månader och hon är påväg framåt hela tiden. Hon tar för sig mer och mer. Idag var det också koll på BVC.
Vikt: 5805g
Längd: 59,2cm
Blev glatt överraskad av att möta en bra semestervikarie eftersom det varit en hel del problem med liten. Istället för att tjata om Mysans ringa längd tog denna och använde synliga tecken på att hon mår bra. Hon har hull, hon är pigg och hon utvecklar nya förmågor ständigt.

Idag har hon tagit sig från mage till sidan tillbaka till mage när hon låg i babygymet.

Idag har vi också fyramånadersdagen till ra testat en smakexplosion. Ett finger doppat i min korvpanna fick bli den första smakupplevelsen. Det gick hem andra gången jag doppade fingret slickade hon på det tog sedan fingret och drog in det i munnen. Nyfiken är hon i alla fall.

20170724_163253

Annons
Kommentera (1)

Kommentera

Se fler...

Olag och sorg

Jag vet att jag varit frånvarande. Det har varit både ett medvetet val och omedvetet länge. Jag har behövt det för att finna orden, kraften och lusten. Jag har varit ledsen sedan en fin och nära människa gick bort alldeles för ung. Det var oväntat och däför kom alla känslorna på en och samma gång. Jag är nu redo att ta tag i mer än min vardag och då fick jag en liten som var helt i olag idag. Hon har kräkts mer än vanligt, varit ledsen för ingenting och knappt sovit något på dagen. Vilket resulterade i en övertrött bebis ikväll som gjorde allt för att hålla sig vaken. Mest av allt skrek hon okontrollerat så att hon blev blå i ansiktet. Min lilla sötnöt var inte så god att tas med, man känner sig så otillräcklig när detta sker. Nu sover hon dock snarkande bredvid mig. En liten stund för att slappna av och få ro om öronen.

20170722_045316

Annons
Kommentera (2)

Kommentera

  1. Linda

    Beklagar, skönt att det börjar rätta till sig för dej nu.
    Svar: Åh precis så är det ju deras varumärke passar inte alla liksom!
    Ah börjar bli tröttsamt, allt dessa övertar ens flöde så trist så jag skall nu avfölja dem som håller på mest frekvent, så jag slipper se det i mitt flöde.

Se fler...

Mens

Japp, nu var den här igen. Inte direkt som om jag saknat den. Det blir inte bättre av att jag har mina trobocyt problem, för jag blöder kopiöst och har bara velat stanna hemma. Jag har haft värk och kännt mig yr. Funderar på om det beror på mensen eller om det är blodtrycket som blivit rejält lågt. Har ju alltid legat lågt, men inte så att jag kännt att det påverkat mitt välmående. Nu är nu är blåmärkena riktigt många och stora, det var längesedan jag hade det så här.

Jag har dessutom känt domningar i huzen runt snittet. Det gör ju inte ont; det är nästan tvärt om. Det känns inte alls när jag drar fingrarna över magen.

Så här öppen brukar jag inte vara, men jag vill få möjligheten att fundera högt här inne. Jag är ju tvungen att leva med den här kroppen och just nu känns det inte alls upplyftande.

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

8 åring

Idag har vi firat Toms åtta årsdag. Tänk att han varit min värld i åtta år, ibland känns det som om han alltid varit här med oss och ibland känns det som om åren sprungit iväg.

20170710_171940

Jag älskar ballonger när det är dags för födelsedag. Det är viktigt för mig, så sambon blåste upp några vanliga och sedan hade jag heliumballonger som jag fyllde själv. Tänkte göra allt imorse tyvärr hade jag städat undan så bra att jag fick leta ihjäl mig efter 8 ballongen. Så det är tur att sonen fått sena vanor under sommarlovet. Jag hittade den tillslut och stängde in mig i badrummet för att inte väcka Tom. Så dekorerade jag hans plats i köket med ballonger. Dukade på frukost duken efter min mormor och flaggan. Sånt som måste vara traditionsenligt. Sedan fick han i år en fin träflagga för nya traditioner köpt för 9 kronor på mio efter presenten vid medlemskapstecknandet. Den lilla muggen med fåglar från littlephant köptes på rea för 75 kronor. Min son har två paddioner katter och fåglar.

IMG_20170710_120138_450

Sedan blev det paket öppning vid ett par tillfällen. På morgonen var det ju bara jag hemma så vi sparade en del tills pappa kom hem. Så det blev som vanligt fler paket än vad det var tänkt, dock inte så dyrt eftersom jag är en duktig rea letare.

Min favorit till Tom var hängaren från kidskoncept. Tillsammans med galjarna från mio blev det en häftig och användbar kombo.

20170710_205738_001

Priset för detta blev 259 kronor eftersom det var det hängaren kostade på Bambas rea. Galjarna blev gratis på mio med gåvochecken på 100 kronor. Blev ett sådant set till lillasyster också med galje och flagga.

20170710_20591020170710_205942

Lego lådorna blev 250 tillstå efter halva priset på BR. Handduk med pokémon 75 efter halvapriset på Maxi. Den var en slump att jag hittade och inget jag sökte. Lodjuret är ett arv från mig som bara stått på en hylla. Carsbilarna köptes för längesedan på disneystores rea; minns inte ens vad jag gav, inte mycket. Olaf 20 kronor. Liĺla skaylanders 40 och den stora 20 efter att ha betalat med en poängbok på BR. Kinetic sanden med biltema kostade 100 kronor på toysrus nu istället för 250 kronor. Boken om stadens vilda djur var däremot ordinarie pris, men helt fantastisk. Så mycket för lite.

Nu är det bara att njuta av en väl genomförd födelsedag och börja skramla ihop till jul

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Konfirmation idag

Idag har jag varit kyrkvärd under avslutnings gudstjänsten för våra sommarkonfirmander. Det är alltid stämnistämningsfullt med redovisningar, nervositet och underbara psalmer.

Sedan har dagen inneburit städning överallt på en och samma gång. Vi avslutade alla fyra i Toms rum. My i babysittern och vi andra hjälptes åt att rensa, sortera och damma. Det blev en klar förbättring och nu är det redo för både pyssel, lek och allvar.

Imorgon är det dags för den sista insatsen med källarrensningen. Det har gått fantastiskt bra. Sålda kläder, koll på det som sparas till My. Ordningställda lådor med julklappar och födelsedagspresenter. Perfekt att ha bra koll på det. På måndag är det dags för min stora och fortfarande lilla; Toms födelsedag. Det blir nog många tillfällen till firande. Tack och lov har jag några hemlisar för mig.

20170707_095428

Annons
Kommentera (0)

Kommentera