Jessica

Livet med en Tom – om livet med min prins

Annons

Bryt ihop och ta dig upp

Idag blev allt för mycket, framförallt i kväll. Med en liten bebis som vaknade två i natt och som sedan inte somnade om innan klockan blev fem så blev liksom sömnen för liten.

Mamma har återigen varit inlagd så det har varit lite skakigt, men nu är hon hemma igen.

Grannarna håller på och renoverar eller river det låter åtminstone som så. Ett ljud som inte alls tilltalade liten vilket gjorde att hon vaknade i panik hela eftermiddagen när hon försökte sova. Detta resulterade i en övertrött bebis ikväll som inte alls kunde slappna av.

Sedan var sonen som en virvelvind som gjorde allt satyg för att få uppmärksamhet och jag gick igång totalt och blev onödigt arg.

Sedan lyckades hag välta mitt glas med cola över bord, matta, soffa och kläder.

Nej inte alls min dag, så jag låste in mig på toaletten och grät en svätt. Nej mitt liv är inte mycket glamour just nu.

Önskar bara lite tid för en bra bok och lite lugn och ro. Förhoppningsvis bättre med sömn i natt så tar vi nya tag imorgon.

20170515_194600

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Omtumlande dag

Ja idag var en bergochdalbana av känslor. Först en värdelös natt med otröstlig flicka. Magen som krånglade, sedan kom värsta bajslasset och hon blev som ett blysänke; helt slut.

Så hann jag ta reda på lite av all tvätt och ta mig ut till återvinningen med kartong.

På morgonen pratade jag med mamma och hon mådde illa efter gårdagens gastroskopi. Det slutade med att hon blev inlagd för att få blod igen. Magsåret ger sig inte. Lite oro igen.

Nu är det hockey på tv och en bra bok innan jag tänker slå ihop mina blå. Imorgon är en ny dag och då är det planeringsdag i skolan så båda mina guldkorn är hemma. Något lär vi väl hitta på, tack och lov avverkade vi Leos lekland i går; då folktomt istället för morgondagens förväntade kaos.

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Söndagen den söndagen

Hur ska man hinna allt.

Var finns dygnets alla timmar.

Kan man önska sig fler.

Vad skulle jag då fylla dessa med.

Sömn; kan inte få tillräckligt med det.

Mitt hem, jösses vad det kräver mycket tid och kraft. Vill sortera, städa och inreda.

Studier; när ska jag hinna ta igen mina missade poäng.

Barnen hur räcker man till för dem båda.

Jag gissar dock att om jag hade fler timmar skulle det inte bli annorlunda än nu, jag skulle vakna, mata bebis sova med bebis på bröstet, göra frukost, diska, plocka undan, mata bebis, se till att storebror klär på sig, underhålla bebis….så följer alla timmar och dagar med bebis i familjen. Så här ligger jag nu och tittar på min lilla som sover tungt och jag är så lycklig. Skulle inte byta det för något i världen. Så jag kör multitasking en stung och ser på fotboll, bloggar och vakar över min minsta. Imorgon är en ny dag och kanske hinner jag både tvätta och diska. Med lite tur kanske jag får ut den sista kartongen till containern.

Vem vet vad som får plats under morgondagens timmar och trots att jag hoppas på mycket gjort så finns det inget viktigare än att min familj finns hos mig. Åtminstone de timmar de kan. Skola och jobb måste ju också skötas.

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Vilken dag

Idag var vi hela familjen ner på stan för ett besök på internationella matmarknaden. Det var mycket folk och massor med goda dofter. Tom valde belgisk våffla med florsocker och jag och sambon åt fish and chips. Det var en alldeles utmärkt fisk så gott kunde doch varit mer sås till.

My sov gott i vagnen under tiden och vo träffade flera bekanta en av de roligare sakerna med att det händer något i stan.

Annars har kvällen varit tung med en desperat ledsen bebis. Hon har inte alls varit tillfreds. Det har varit skrik, gråt och panik. Tack och lov har hon ätit och nu sover hon äntligen. Inte tungt utan det rycker och låter, men hon är äntligen avslappnad. Så nu säger den här mamman god natt och inser att lördagkvällar inte längre är vad de varit. Det finns inte plats för umgänge eller film. Sängen är alltför lockande.

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Att bli av med mynt idag

Ja sonen har sparat mynt länge, det började med en spargris från banken som han fick när vi täcknade vårat bolån. Som liten älskade han att sitta med sin spargris och lägga i mynt. Det gjorde att han ofta fick mynt. Nu när enkronor och femor byts ut så har jakten på att växla dessa börjat. Här i stan finns det ett kontor med växlingsautomat denna är dock alltid urfunktion; idag var inget undantag. Efter en massa diskussioner på banken fick vi hjälp att skicka in våra pengar till Loomis för räkning och insättning. Dock tar det då ett par veckor innan allt är klart.

Att det ska vara så svårt att bli av med mynt idag gör mig riktigt arg. Många butiker tar bara emot 25 mynt per köp. Så butikerna vill inte ha dem, bankerna vill inte ha dem och ändå ska det göras nya mynt. Helt värdelöst.

Annons
Kommentera (0)

Kommentera