Jessica

Livet med en Tom – om livet med min prins

Annons

Veckans tema

Har varit tungt, med viktiga ämnen som berör på djupet. Vi började i måndags med begravningsliturgi och suicid. Dagen efter körde vi psykisk ohälsa. Igår hade jag redovisning av Romarbrevet och idag kör vi en lätt redovisning av mening och meningslöshet i livet. Ja det har helt enkelt varit en tuff vecka, med mycket egna reflektioner. Det går liksom inte att vara i dessa ämnen utan att känna och jag har känt och tänkt.

Det är tufft att möta livet och döden.

Sedan hade vi en spännande brandövning där det visade sig att jag inte alls hörde brandlarmet med hörapparaterna avstängda. Allt är inte illa för det är ju perfekt att få veta dylikt i en övning. Det är ju en anledning till att öva. Så nu vet vi det och jag hoppas på en snabb förbättring.

20171108_075751

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Läslov

Ja, de kallar ju lovet det och från skolan har de haft läsuppgift att göra. En läsbingobricka där man får kryssa en ruta när man läst 10 minuter. Igår läste Tom tre rutor och har snart flera bingo att se fram emot. Han läste för ett gosedjur, i någon annans säng (vår) och så läste han när det regnade.

Här vill jag passa på att tipsa om McDonald’s som just nu har böcker i sina barnmenyer. Det är så fantadtiskt att kunna få fina barnböcker för 35 kronor inklusive mat. I årets är favoriten Stina Wirséns liten Skär och Plupp. Favorit författare som ofta varit med är Ulf Stark. Satt och tittade bakåt på titlar som varut och insåg att jag missat några guldkorn när Tom ännu var förliten.

20171102_070357

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Mina studier

Tar just nu all min extra tid. Denna vecka har vi självstudier så jag är på hemmaplan. Dock är det ju skollov samtidigt så båda ungarna är hemma. Så det är svårt att få saker och ting gorda. Nu är det ju mest den lilla som tar plats och hon skulle ju vara här i vilket fall. Sakta tar jag mig igenom uppgift för uppgift, det är ju många som hänger kvar sedan jag var sjuk. Tre veckors frånvaro sätter sina spår inte bara i kroppen utan allt annat som missats.

Denna vecka har jag nog tvättat sex tvättmaskiner med tvätt. Jag plockar och plockar och det var mängder som skulle ut till miljöåtervinningen. Det blir så mycket kartong här hemma.

Mysan är helt galen just nu; hon har inte fått in tekniken för att krypa, men hon ålar och det står inte på innan hon kryper här hemma. Så nu blir det till att barnsäkra.

20171101_175856

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Lång dag

Vissa dagar blir sådär långa och tunga. Idag var en sådan. Mysan vaknade halv fem, Jerry tog henne men jag var ju redan väckt, sedan var hon så ledsen. Ja sedan somnade vi om alla tre för att vakna halv nio. Ja jag och Mysan i alla fall. Vi klev upp och fixade lite i köket och jag försökte plugga lite.

En liten tur och lite lördagsgodis sedan hem för mat och soffhäng med fotboll och sedan konståkning. Läggdags för den lilla och fortsatt soffmys med den större. Super lördag. Nu sängen innan jag somnar stående. Jag är trött.

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Får jag välja

I den stora vågen av delande under #metoo, har jag fastnat i en tanke. Är det så att om vi inte delar inte varit utsatta. Jag tror inte det är så enkelt, alla kvinnor vill inte dela sin berättelse ens med en #. Ska vi då bli dömda för att vi sviker andra utsatta. Jag säger nej; det kan aldrig vara ett offers fel. En kvinna ska återigen bli dömd för att hon reagerar fel? Absolut inte. Det valet ska få göras i trygg förvissning att vi står på varandras sida utan att dömma. Jag hoppas en dag att ett uteblivet #metoo betyder att man inte har blivit utsatt för sexuellatrakaserier och att det ökar. Idag hoppas jag på att de som inte vill, vågar eller bara känner hopplöshet får stöd av de som delar. Du duger som du är och hur du väljer att göra är bara ditt val.

Annons
Kommentera (0)

Kommentera