Livet med en Tom – om livet med min prins

Besviken på dagens besök

Idag var jag på specialistmödrarvården. Förstod knappt läkaren jag träffade på grund av hennes extrema brytning, hade behövt min sambo där idag, han hade dock inte fått komma in i och med hans extremt fula hosta och riskerna med RS. Ja, ja det var väl bara att ta att jag fick träffa någon jag inte skulle träffa om hon ändå hade haft svaren på de frågor som jag skulle få svar på.

Istället gjordes ett tillväxt ultraljud som visade på att bebis i magen är större än medel. Så nu ska jag göra ett större sockertest, trots att det senaste jag gjorde i förra veckan var bra. Hon sa dessutom att hon inte trodde att det berodde på det. Hon verkade verkligen tycka att det var ett problem, dock fick jag inte klart för mig vad det skulle vara. Oro… Sedan mot all tidigare samtal så häver hon ur sig att du kommer inte att föda tidigare, det är så ovanligt vid vattenavgång.

Så nu har jag att lyssna på mitt stöttamde samtal med överläkaren i september eller en vikarie idag.

Så var det anledningen till att jag var där att kolla moderkakan eller moderkakorna. För det såg hon inte så det får någon annan kika på om en månad så tillbaks på ruta vad: noll.

Sedan togs ett nytt trombocytprov och det var hon tvungen att lägga massa energi på varför det inte kollats mellan graviditeterna. Det är konstigt hur mycket egen läkare man måste vara. För det var ju så klart mitt ansvar att förstå att jag skulle tagit det vidare. Klart är dock att jag under graviditeten får låga värden trombocyter, vilket är avgörande om jag får ryggmärgsbedövning eller inte.

En massa babbel och funderingar från mig idag, känner mig orolig och ledsen. Det är jobbigt ändå att vara gravid, med trött kropp och dålig andning nu tillkommer en massa oro. Så idag är jag ledsen över allt som har med denna graviditet förutom det underbara pyret i magen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.