Livet med en Tom – om livet med min prins

Barnbokshöst

Igår var jag hos Rabén & Sjögren på bokfrukost. Älskar verkligen dessa författarmöten som är så spännande. Denna gång presenterades en helt fantastisk bokhöst.

I höst fortsätter deras satsning på serier i bokform, för att väcka läslust hos alla barn, efter förmåga eller bara lust. Att läsa är det viktiga. Som ni vet läser vi mycket och Tom läser lättläst böcker, pixi böcker och Kalle Anka tidningar. Så det är toppen med variationen.

Med oss hem fick vi Dinosaga som direkt föll Tom i smaken. Han läste direkt första kapitlet ”ägget” och sedan ville han läsa det igen. Så det gjorde vi, istället för att skynda vidare i berättelsen så läste vi om kapitlet och sparade nästa till ikväll. Ibland är det skönt att spara på spänningen.

Historien är en underbar blandning av vänskap, utanförskap och spänning med kampen för överlevnad. Som vi fick höra igår av författarna kan det vara skönt att läsa om att bli jagad av flygödlor något som händer oss alla. Alla dinosaurier i boken har namn efter vad de gör eller ser ut och är en fiktion av hur de tänkte sig att dinosaurierna kallade sig själva och andra. Däremot finns de olika förlagornas latinska namn och en del annat värt att veta på sista sidan. Många barn är tokiga i dinosaurier och det kan därför vara deras första möte med vetenskap och därför ville författarna att historien skulle vara fylld med den nya forskningens framsteg med mycket fjädrar på dinosaurierna.

LässtundDSC_0339

Dinosaga av Mirjam Löfgren och Tomb Svalborg.

Nästa satsning som görs i höst av förlaget är högläsning. För att betona vikten av att vuxna läser för barn. Böckerna är skrivna för vuxna att läsa för barn. Det kommer böcker för både små, mellan och lite större barn.

Med oss hem kom Världen på vinden som är lite som bakvänd fantasy om ett gäng leksaker som bor på en vind. Den ambitiösa tanken från författaren var att den skulle vara poetisk, filosofisk och humoristisk.

Världen på vinden
Recention kommer naturligtvis när vi läst den.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.