Livet med en Tom – om livet med min prins

Imorgon lakritsfestivalen

Jag vill presentera en punk på lakritsfestivalens schema som jag är riktigt imponerad av nämligen festivalkockarna Gunnar Frykfors och Douglas Spiik som bjuder in till matlagning med lakrits. Du får laga en trerätters meny tillsammans med dessa kockar från rent a chef och sedan äta sin tillagade mat.

I år står hummersoppa med fänkål smaksatt med lakrits som förrätt och följs av Citrongravad torsk komprimerad gurka och morot, gurk- och morotsskumm.riven lakrits och långpeppargelé oh olika skott. Till sist görs den efterrätt som vi hade förmånen att smaka på igår Chokladbakelse, puder på vitchoklad, buskkrasse, kaffecréme, lakritsmaräng och lilla Lena krydda.

festival dessert

Om ni dessutom som jag har med er era barn så är festivalen i år utökad med en glassfestival och det kommer att finnas ett kalasbord för barnen att göra sin egen glassbägare med tillbehör. Dessutom kommer arla att presentera glassvanor och berätta om sin nya smak på mjukglass hemma nämligen päron.

Det är spännande att se vilka smakkombinationer och råvaror som figurerar bland svenska glassmakare. Igår provade jag glass med kokosmjölk smaksatt med vanilj och choklad. En av mina stora favoriter var annars en getmjölkglass smaksatt med whisky och kanel, helt makalös.

kokosmjölkglassgetmjölkglass

Sedan vill jag nämna bubbies som jag bara hade hört talas om varken sett eller smakat, de var verkligen läckra i olika färger och en kul grej om man ska ha just en dessert. Hörde av dem att de är tänkta att säljas som lösplock så att man kan välja precis vilka man vill ha. Om du som jag inte riktigt vet vad det är för något kan jag berätta att det är en liten kaka med glass innuti och det mjuka lite sega ytskiktet är gjort av rismjöl.

bubbies

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.