Livet med en Tom – om livet med min prins

Gula pippin

Igår var jag inbjuden till lunch på Hotellet, vi var ett gäng bloggare som förväntansfullt samlades för att se vad gula pippin skulle bjuda på.

IMG_20140304_114436[1]

Vi var inbjudna för att få hör om fördelarna med svensk kyckling och samtidigt få smaka på den; vi blev inte besvikna utan väldigt imponerade av den underbart goda maten.

IMG_20140304_120129[1]
IMG_20140304_121812[1]
Tre varianter på den svenska kycklingen:

drumstick
sallad med rödbetor, fikon och fårost
kycklingbröstfile med bönröra

Medans vi åt fick vi lyssna på inbjudna gäster:

Carin da Silva var konferencier och intervjuade de inbjudna gästerna bland annat Anders Dahlbom mästerkocks domare som gav sina bästa tillagningstips av kyckling och en och annan anekdot. Vi fick lära oss att det största felet vi gör när vi tillagar kyckling är att vi använder för höga tillagningstemperaturer på ugn och panna och att 70 grader är den perfekta serveringstemperaturen på kyckling. Japp kände mig genast träffad när det gällde tillagnings tempertur så där lärde jag mig något nytt.

Leila Söderholm visade enkla träningstips och att den bästa träningen är den som blir av även om det bara blir minuter hemma. Kyckling är ett väldigt hälsosamt livsmedel och i vår familj är vi redan frälsta. Är det något som vi äter mycket av här hemma så är det kyckling. Ett exempel är att vi nu förtiden nästan uteslutande gör tacos med kycklingfärs. Sonen tycker det är godare än nöt.

Sedan hade vi representanten från svensk fågel som berättade för oss om fördelarna med svensk kyckling. Ja jag är ju redan sedan barnsben van vid svensk djurhållning. När jag hade häst som ung hade jag det hos en bonde som höll just kyckling. Så jag har sett kraven på djurhållning på nära håll. Det är dessutom bättre klimat mässigt än importerat. Vi lärde oss också att den svenska kycklingen inte innehåller mer än 15% saltlake eftersom undersökningar visar att de fördelar med just saltlake visar sig just upp till den procentsatsen och att mer än det bara är för att lura konsumenten.

Så håll koll på den svenska pippin och här kan du kolla in reklamfilmer från gula pippin och gilla din favorit så kanske det är den som visas i tv:
Min favorit:

IMG_20140304_114943[1]

Det missades inte heller att det var fettisdagen så till efteråt bjöds det på semla på Svensk fågels vis:

IMG_20140304_125652[1]

Ett stort tack till Gula pippin och herokommunication
för en trevlig lunch och massor av inspiration.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fröken M

    Äh, jag såg så mycket smarriga matbilder därifrån på alla möjliga instagram konton,
    och som vanligt önskade jag att jag bodde liiite närmare huvudstaden så jag oxå hade kunnat gå ! 🙂