Livet med en Tom – om livet med min prins

Barnboks vecka

Den här veckan är det barnboksvecka så här hemma har vi lite extra fokus på att läsa, vi har hittils läst några gamla favoriter som man tydligen kan läsa om och om igen och sedan har vi förmodligen också funnit några nya favoriter.

Vi har läst om Blixten mcqueen, Alfons och Pino, sedan har det varit en mängd Pixiböcker framme till läsning. Sedan har vi ett system som säger att om vi först läser en bok som sonen bestämmer så får jag bestämma nästa. Det behövs för att hålla både läslust och lyssnarlust uppe.

Det märks så väl att vi läser mycket här hemma för våran fyra åring sitter och läser ord själv om han hittar post eller tidningar framme. Han har ett enormt ordföråd och resonerar så otroligt något som jag aldrig trodde att en fyra åring skulle göra. Han lär mig något varje dag.

Idag tog vi fram Alfons huset som innebär både lek och läsande fyra favorit böcker och så Alfons hus med några pappfigurer att leka med ibland blir det handlingen i någon av böckerna eller som ikväll då blir det en helt egen berättelse om Alfons och månen som alltid lyser utanför fönstret ”precis som hos oss mamma”.

IMG_0399

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.