Angelica Lagergren

Midsommarkrans i håret

Jag tycker att midsommarkrans i håret hör midsommar till. Mamma gjorde alltid kransar till oss som barn och det var bland det bästa på hela midsommarafton. Jag har bara härliga minnen från min barndom och midsommar. Alla var glada, solen sken och vi lekte lekar. Jag fattar att det inte alltid var så perfekt och idylliskt, men det är så jag minns det. Mamma både plockade blommor och köpte från butik. Hon fokuserade alltid på mig och Jessica på midsommar, det var liksom barnens högtid. Jag vill att våra barn ska känna samma sak, att det är deras dag med lek och bus. Här kommer massa bilder på mina senaste midsommarkransar.

familjenlagergrenFörra året låg lille Philip i magen och Alice var 11 månader gammal.

blomsterkrans_midsommar

midsommarkrans_barn

Vi firade på Jessicas baksida, riktigt mysigt trots att det spöregnade.

blomsterkransVitt och grönt är väldigt fint ihop!

bild-3-3

Här låg Alice i magen, sommaren 2014 och vi var hemma hos våra vänner Malin och Jonte. Vi åkte till Rönninge by där vi åkte traktor, dansade runt midsommarstången och tittade på djur.

20140620-193638-70598332

Jag har nästan alltid björkris som stomme till kransen och sen använder jag ståltråd eller sytråd och fäster blommorna.

greta_midsommar

Jag valde att matcha kransen med klänningen.

akrobat_lagergren

2013 – samma sommar som vi gifte oss. Vi var ute på Fåglarö med massa vänner. En riktigt drömmig midsommar ute i skärgården. Jag badade trots att det var riktigt kallt.

kransmedrosor

En krans av bara cremevita rosor. Jag minns fortfarande känslan från när den här bilden togs. Det pirrade i magen när jag tittade på Stefan, min blivande man. Det gör det fortfarande, men nu är kärleken liksom djupare och på ett annat plan. Där låg det så mycket förväntningar i luften.

midsommarkrans

Den här bilden är ju ny, jag träffade gulliga Cecilia på en lunch som LOPPI och RFSU höll i. Så himla fin krans! Jag ska göra nåt liknade i morgon tror jag. Blått är flott!

20130619-073816

2012 med mina bästa vänner Andy och Maria. Vi firade ett stenkast härifrån, hemma hos min vän Caroline. Då hade jag ingen aning om att jag och Carro bara några år senare skulle ha barn i samma ålder. Livet är allt bra spännande!

Brukar ni göra midsommarkransar? Vad använder ni för blommor? Jag vet att vissa köper färdiga kransar (antingen i plast eller färdiga med riktiga blommor) men jag tycker att halva grejen är att göra kransen själv. Det ska bli så mysigt att binda kransar till Alice och Philip. Tryck gärna på hjärtat om du gillar den här typen av inlägg.

/Angelica

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida

    Åh vilket roligt inlägg! Och såå fina bilder ? gör du själva stommen helt av björkris alltså? Huuur?! Varit så sugen på en snygg krans iår ? Tack för en superbra blogg, en av mina favoriter ?

  2. Anna mamma till Vincent och Alex

    Jag tycker du ser helt magisk ut på bilderna med alla kransarna. Så vacker!

  3. Lisa

    Vi har faktiskt klätt in diadem med blommor de senaste åren. Känns lite smidigare på något vis, men känslan är den samma! Glad midsommar till er! 🙂