ceciliaehrling

Cecilia Ehrling

Annons

En grym dag

Idag har vi haft en sån där riktigt skön dag där vi gjort absolut ingenting. Vi har mest strosat runt på stränderna längs öns båda långsidor.IMG_0162Som ni ser behöver man inte direkt trängas här. IMG_0375Det finns nio olika restauranger på ön och det är över lag hög klass och fantastiskt bra mat. Idag valde vi att luncha tillsammans med Fredriks bror Stefan och hans sambo Linda på ett av de enklare ställena. Freddan fick agera kameraman.IMG_0352Efter lunchen anslöt sig min lillebror Robert och vi spenderade resten av dagen med poolhäng och ett par drinkar. IMG_0377Vi gjorde inte direkt många knop. Freddan symboliserar här nedan vår eftermiddag ganska bra.IMG_0386Det var helt enkelt en riktigt skön semesterdag.IMG_0397

KRAM!

Annons
Kommentera (1)

Kommentera

Se fler...

Varning för hajar!

Visst blir man snygg i cyklop och simfötter? Haha! 😀 IMG_0300Längs ena sidan ön finns ett korallrev där vi brukar snorkla, och vilken snorkling det är… G0189571G0229764…det är som att hoppa ner i ett akvarium. Fiskarna är totalt orädda. Ibland befinner man sig mitt i ett stimm som om man är en i gänget.G0099054 G0139305Fredrik har snorklat en stund nästan varje dag och varje gång både han och jag varit nere har vi även hamnat öga mot öga med revets härskare. Hajen.G0350472Vilket mäktigt djur! Man ligger där och flyter runt och tittar på färglada småfiskar och vips så har du en nästan två meters haj precis intill dig utan att du märkt nått förens du har den mitt framför ögonen (och nej, vi har ingen skyddsutrustning, sitter inte i någon bur eller liknande. Vi snorklar helt fritt i våra vanliga badkläder).G0350585Två meter är kanske att ta i men de är i alla fall lika långa som jag. Jag lovar att när du står öga mot öga med en haj så är inte din första tanken att  plocka fram måttbandet för att se hur lång den är. :p Varje gång får man sån häftig känsla i kroppen. Första sekunden stelnar man till och man vill bara upp på land så fort som möjligt men det är något hypnotiserande med dem som gör att ett lugn infinner sig väldigt snabbt.

Lika tyst som den smög upp försvinner den också ut i djupet igen.G0269999

Vilket mäktigt djur!

Annons
Kommentera (1)

Kommentera

Se fler...

En egen ö

Ön vi bor på tillhör en av de större öarna i Maldiverna. Det betyder dock inte att den är stor. Det tar ca 15 minuter att gå från den ena spetsen till den andra. Korsar man ön på tvären tar det inte ens fem minuter att promenera från lagunsidan till korallsidan. Vid ena spetsen av ön finns ett ställe som är….ja, jag låter bilderna tala för sig själva. Det är en sandbank som utgör några miniöar och idag hade jag och Fredrik stället för oss själva (så när på en stackare som råkade komma förbi och fick rycka in som fotograf så vi båda fick vara med på samma bild). 🙂 IMG_0236IMG_0227image1IMG_0249IMG_0199IMG_0251

KRAM!

Annons
Kommentera (2)

Kommentera

Se fler...

Bröllopsmiddag – Maldiverna

Vilken kväll!!! Vi börjar med en bild på hur det slutade. 🙂15327258_10154613111271327_8656060674959016315_n

Jag hoppas ni har överseende med att det kanske inte blir så jättelånga och många inlägg den här veckan då vi är i Maldiverna och firar att vi gift oss.

Det är heeelt magiskt här och lovar att återkomma med bilder. Nu tänkte jag dock väldigt kort bara dela med lite av våra privata bilder från gårdagens bröllopsmiddag nr 2. Tyvärr så framgår det inte riktigt från bilderna hur fantastiskt vackert och mysigt det var.

Innan middagen drog igång så blev det en drink i solnedgången. Jag och Linda vinkar friskt från poolkanten.15368845_10154317841643918_1200213827_o

Vi hade en helt privat middag avskilt från andra restauranger och gäster…15387583_10154317841533918_370336178_o

under palmerna på stranden precis vid vattenbrynet. 

IMG_0282 Det var mina föräldrar och min bror, Fredriks föräldrar och hans bror med sambo…IMG_0283…och jag och Fredrik förstås.

Det blev exakt lika härligt trevligt, mysigt och festligt som vi hade önskat. Självklar då bjöds det på ett par fina tal….IMG_0280…som vi alla både blev rörda av och skrattade gott åt.

In tranquillo mors – in fluctu vita
En sak som vi tar med oss från ett av talen är att på ena sidan ön vi befinner oss på är det ett korallrev full av liv och rörelse. Det är där livet frodas. Det är samma sida som vinden oftast ligger på. På andra sida ön, läsidan, där är det stilla och lugnt och händer inte så mycket, om än att det är väldigt vackert. Vi tänker leva på korallsidan, i alla fall tills vi blir gamla. In tranquillo mors – in fluctu vita (I det stilla vattnet finns döden – i vågorna livet). IMG_0277

Natten avslutades med dans och paraplydrinkar på bryggan intill vår middagsplats. Det var en helt magisk kväll!  IMG_0275Nu är alla bröllopsfester och sånt över. Känns både lite tråkigt och jätteskönt. Nu kan jag äntligen säga att han är min. Min på riktigt!IMG_0287Lovar att återkomma med fler uppdateringar härifrån. Vad sägs t.ex. om att vi har snorklat med hajar? Återkommer med bilder.

KRAM!

Annons
Kommentera (2)

Kommentera

Se fler...

Äntligen framme!

Nu har vi äntligen kommit fram till vårt paradis och hunnit spendera en dag. Redan vid inflygningen blev vi förälskade i ön. Vattnet är också precis så där turkost som man vill att det ska vara. Av många öar valde vi att åka till en ö som heter Kuramathi. Vi flög via Doha  med Qatar till Malé. Väl i Malé väntade ett vattenflyg som tog oss ut till ön. Det är definitivt inte sista gången vi åker till Maldiverna. 🙂 

Imorgon kommer ett längre inlägg.

Kram på er! 

Annons
Kommentera (2)

Kommentera

 1. Ingrid Gunnarsdotter

  Jag var på Kuramathi 23/10-1/11, vilket paradis, det är verkligen så vackert som man kan tänka sig.

 2. Mia

  GRATTIS TILL BRUDPARET…. SÅ FINA PÅ BRÖLLOPSBILDERNA
  Och nu är ni på bröllopsresa, härligt.
  Njuut av underbara Maldiverna.

  Själv bodde jag på en resort island på Maldiverna i 10 månader, i samband med jobb på Males flygplats. för ett tyskt flygbolag.
  Loved every minute of my stay there, and can´t wait to get back to Maldives.
  Såå fantastiskt vackert. Gillade känslan av ”privacy” på hotellöarna.
  Kändes nästan som om man bodde på en privat ö
  Ingen lokalby, inga turistghetton. Inget som störde den härliga atmosfären.
  Bara den vackra naturen på ön och det turkos havet, med fiskar i alla tänkbara färger och mönster.

  Åk gärna med på en island hopping tur, om det arrangeras från er ö. Min resort hade denna tur bl.a.
  Det är en båtuflykt, arrangerad av hotellet, då man får besöka någon av småöarna där det bor lokalbefolkning, och oftast även 1-2 hotellöar.

  Maldiverna är definitivt ett av jordens Paradis..

  CARPE DIEM

Se fler...