10 fakta om mina förlossningar – Angelica Lagergren
Angelica Lagergren

Angelica Lagergren

10 fakta om mina förlossningar

lagergrengravid

Jag såg att Frida Asp (som för övrigt ska gästa Tvillingpodden på fredag!) hade skrivit en lista med 10 fakta om sin förlossning, så jag tänkte göra samma sak.

1. Innan jag födde Alice funderade jag på att försöka få igenom ett planerat kejsarsnitt. Jag var rädd för förlossningsskador och orolig för hur det skulle gå att föda med min onda höft.

2. Med Alice hade jag krystvärkar i ungefär 30 minuter, med Philip gick det fortare.

3. Jag hade lustgas och epidural under förlossningen med Alice, med Philip låg jag i ett badkar och hade bara lustgas som smärtlindring.

4. Philip föddes i vatten men fastnade först på vägen ut. Det gick supersnabbt men barnmorskan och Stefan fick liksom dra lite extra för han satt fast vid höfterna.

5. Under förlossningen med Alice tog jag så mycket lustgas att jag trodde att jag var på Kallbadhuset på Gotland mitt under Stockholmsveckan. Festen var underbar och jag skrattade så mycket!

6. Jag hade ingen aning om att bebisar kunde ha så mycket fosterfett som Alice (och Philip!) hade. Jag har ju fobi för kladd…

7. Jag sprack ingenting, jag fick inte ens en liten skråma under någon av förlossningarna.

8. Det finns tydligen bajshåvar på BB Sophia… Jag tänkte såklart innan jag hoppade ner i vattnet att det kunde komma bajs när man krystar… Jag märkte inte av det under förlossningen men Stefan såg hur undersköterskan gick och hämtade en håv som hon fiskade upp en liten korv med. Härligt!

9. Jag lyssnade på samma låt om och om igen under båda mina förlossningar. Vågskvalp och delfinsång. Det låter flummigt men för mig var det otroligt avslappnade och jag börjar gråta om jag lyssnar på den låten idag. Så mycket minnen och kärlekskänslor som kommer tillbaka.

10. Jag har sagt till Stefan att jag vill ha fyra barn, men jag kan tänka mig fem. Eller fler. Jag älskar verkligen att föda barn och skulle lätt göra det en gång per år. Däremot tycker jag att det är tungt att vara gravid, det är väl bara det (och Stefans vilja) som stoppar oss från fler barn just nu.

Gillar du listan? Då kanske du också gillar:
11 situationer du som har barn på förskolan förstår
10 saker jag vill att mina barn ska njuta av så länge de är barn
Första vs andra barnet – 9 stora skillnader
Lista på saker man behöver till bebisen
7 saker jag älskar med Stefan
7 saker jag stör mig på hos Stefan 

Fler roliga listor:
14 tecken på att du har blivit förälder
Du vet att du har varit mammaledig länge när
6 saker du störde dig på med småbarnsföräldrar – INNAN du själv fick barn
8 tecken på att du är en förälder 

/Angelica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Angelica Lagergren

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisa

  Tack för en rolig blogg! Att följa andras vardag med småbarn är intressant och det är befriande att ni är så öppenhjärtiga. Brukar inte kommentera men kände att jag behövde få belysa en av dina punkter nämligen nr 7. Jag tror nämligen att vi kvinnor sätter en ära i att inte “spricka” eller få en bristning som det egentligen heter. Tyvärr är det ju inget vi som föder kan påverka utan det blir som det blir. Jag tror även att alla barnmorskor arbetar för att det inte ska hända. Det blir lätt så att man har varit duktig om man inte får en bristning och du kan känna dig misslyckad om det nu blir komplikationer i form av allvarliga bristningar. Tack för än en gång för att ni bjuder på er själva!

 2. Johanna

  Härligt! Hoppas det blir en till bebis snart. Så kul att följa graviditet och bebistid på bloggen!
  Jag klarade mig också utan minsta skråma efter mina förlossningar. Thank God! Dock hade ingen av mina bebisar fosterfett på dig. De kom ur helt rena!

  1. Angelica Lagergren
   Angelica Lagergren

   Hej bästa! Jag hittar inte ditt mail/sms/kommentar? Jag vet att du skrivit om att komma och hälsa på, var? Haha. Så förvirrad. Det har jag väl inte drömt?! Kramar A