Recept = Coscoussallad med halloumi
Nu äntligen kan jag lägga upp receptet på Coscoussallad med halloumi. Grundreceptet är från Linas Matkasse, men som vanligt måste jag modifiera lite. Barnen älskade det. Och jag och mannen åt med god aptit. Snabblagat är det oxå, vilket alltid är ett plus i kanten.
Coscoussallad med halloumi.
250g coscous
2dl yogurth
1/2 chillisås (thai-varianten)
1 ask färsk mynta (kan bytas ut med bladpersilja)
2 st äpplen
2 st schalottenlökar
1/2 ask fryst ingefära
1 ask små tomater
2st halloumi
Tillaga coscousen enligt förpackningen. (Jag gillar att ha buljong i vattnet, det ger en bra smak)
Blanda yogurth och chilisås
Tärna äpplena och grovhacka myntan. Finhacka schalottenlök. Lägg allt i en salladsskål och blanda ner couscous, lite olivolja, ingefära och 3/4 tsk salt. Skär tomaterna och blanda ner dem med
Skär hallomin i cm-tjocka skivor och stek i lite olivolja i en het stekpanna, 2-3 min, eller tills de fått fin färg
Servera nystekt halloumi med myntatabbouleh, chilikräm.