Fru Magnolia

Tisdag = Yoga mitt i stillhet, mitt i vardagen

Tisdag = Yoga mitt i stillhet, mitt i vardagen
Inlägget innehåller produkt från en goodiebag, träningsbyxor från Gavelo

Yoga mitt i stillhet, mitt i vardagen. Tanum Strand. Gavelo träningsbyxor.

När vi var på Tanum Strand förra veckan såg jag ett anslag om att de ska ha en hel helg med yoga. De kallar det för Yoga Fusion.  Och hur härligt låter inte det då?  En det helg med god mat och härlig yoga. Det som verkar mest spännande med helgen är alla olika yogaformer. För asana är så mycket mer än bara solhälsningar och armbalanser. Eller som yogainstruktören på boostcamp sa ”blunda och känn hur det känns, formen är inte viktig, det är känslan som styr”. Ett helt fantastiskt förhållningssätt som går att applicera på så mycket mer.

Yoga för mig är så mycket mer än rörelser. Det är ett sätt att andas, att ta in det som händer runt omkring mig, att prioritera vad som är viktigt för mig. Jag har långt kvar innan jag helt och fullt förstår mig på yogan. Innan jag helt har omfamnat den med allt vad den ger. För yoga för mig är lika mycket kropp som själ. Och det är där jag står och svajar.  Att försöka få ihop de där två. Att få dem att lite på varandra. Utmaningen i att inte låta omgivningen få definiera mig. Utan finna grunden i mig själv.

Gavelo träningsbyxor i glada färger.

Jag hade mer än gärna varit med på den här helgen. Jag hade dock nog hoppat över något pass och tagit med min matta ut på någon av alla de vackra klipporna, eller långt ut på en brygga. För det är något speciellt med att yoga fritt, låta känslan styra, utomhus i stillhet. När man liksom blir ett med vinden, dofterna och marken. Jag längtar till i vår när jag åter igen kan ta min matta på cykeln och cykla ner till bryggan för att yoga.

Yoga på bryggan på Tanum Strand

Men innan våren kommer, så fortsätter jag att yoga inne i mitt vardagsrum. Omgiven av ljud, barn som leker, mannen som kikar in ibland och legobitar under mattan. Och när jag lyckas finna ro där. Mitt i vardagens ljud och rörelse. Känner mig grundad, fokuserad och trygg. Då vet jag att jag är på rätt väg mot att bli ett med yogan.  Tänk att kunna yoga mitt i stillhet, mitt i vardagen

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. frumagnolia

      Det är galet vad jag längtar tillbaka. Är så grymt sugen på den där Yogahelgen så det finns inte.
      Kram