Elsas Dagbok

Vems prestation räknas högst? 

Igår var det Idrottsgalan på tv…Jag tycker faktiskt den var rätt så bra. Oftast så brukar jag sitta bakom skämskudden när de hålls sådana galor i Sverige men inte igår.

Jag ska dock inte skriva om vilken gala som är bättre än någon annan utan om Vems prestation som räknas högst?

Igår så delades folkets pris ut…Jerringpriset. Det gick denna gången till Peder Fredricson. Han är en ryttare i yppersta världseliten och han gör det förbaskat bra! 

Jag har läst både det ena och det andra i sociala medier om att han inte är värd priset, att det är en röstkupp, att det är fusk, att alla tjejer som andas och sover häst gått ihop och röstat.

Det är sorgligt. Vem är vi att bestämma om han är värd det eller inte? Vem är vi att bestämma att simmerskan Sarah Sjöström eller golfaren Henrik Stensson är mer värda att vinna Jerringpriset? Vem prestation räknas som högst?

Dessa idrottsmän och idrottskvinnor lägger ner sitt liv och timtal på att nå toppen i sin sport. De sliter och kämpar i ur och skur. Men frågan kvarstår ändå…vems prestation räknas högst?

Detta ligger i betraktarens ögon. Vi gillar alla olika sporter och sport är olika. Det är skillnad på att svinga en golfklubba och att rida. Det är skillnad på att rida och att simma men lik förbaskat så har dessa idrottare lagt ner timmar och åter timmar på att nå sina mål och alla presterar på högsta nivå i den sport som de utövar.

Det är svårt eller rent ut sagt omöjligt att jämföra sporter och vems prestation som räknas som högst. Alla sporter är unika på sitt sätt och allas prestationer räknas.

Jerringpriset är folkets röst och folket i Sverige röstade denna gången på Peder Fredricsson. Han fick solklart flest röster och vann över alla andra med hästlängder.

Så lägg ner allt skitsnack om röstfusk, sekter och kupper och gratulera denna fantastiska man som utövar sin sport med bravur. Sluta vara en dålig förlorare och bete dig och väx upp!

Var istället en förebild för dina barn och andra i din omgivning. Visa empati och kärlek och gläds med någon som vunnit något fint. Jag lovar att det kommer att kännas bra i magen och hjärtat.

Foto:Bildbyrån

Grattis Peder till ditt pris! Du är värd det precis lika mycket som någon annan. RESPEKT!

//Jossan

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda S

    Helt rätt. Det är ju som sagt trots allt folkets pris och folket la sin röst på honom. Själv la jag min på Tove Alexandersson men är inte ett dugg besviken över att Peder fick det. Hoppas att han kan njuta lite trots alla skriverier.

    1. Josephine

      Alla måste ju få rösta på vem man vill och som du skriver…det är folkets röst. Jag hoppas också att han kan njuta. Hörde en bra intervju med honom ikväll och det lät som han njöt. Kram till dig!