Elsas Dagbok

Hur i hela världen kunde jag tycka att jag var tjock?

Godmorgon fina!

Igår tog jag mig en rejäl promenad ner för minnenas allé när jag satt och tittade på gamla kort från gymnasiet och framåt i tiden…

Jag rensade friskt bland mina sparade grejor från forntiden. Måste göras nu när vi ska börja renovera badrummet…En härligt befriande känsla men samtidigt sorglig på olika sätt.

Jag hittade en hel del i mina gömmor bland annat min pappas dödsannons, bilder på pappa, mormor och morfar, mitt intagningsbesked där det stod att jag tagit mig in på Polishögskolan, mitt examensbevis på att jag en gång var en polis och att jag klarat av  Polishögskolan.

Jag hittade även många gamla bilder på mig själv…När jag satt där och kollade genom dem så slog det mig som en blixt från en klarblå himmel att rackarns vilken fin kropp jag hade.

Det sorgligaste i det hela är att jag kom ihåg den tiden på ett helt annat sätt…jag minns att jag hela tiden tyckte att jag hade en ful och fet kropp. Jag jämförde mig med alla andra tjejer i min omgivning…snacka om att jag hade en twistad självbild som inte alls stämde överens med verkligheten. 

Enligt mig själv på den tiden så var jag tjock…men bilderna som jag såg igår visar något helt annat. Den visar en snygg, sund tjej med en rackarns fin och vältränad kropp.

Så otroligt sorgligt att jag inte hade vettet och förmågan att uppskatta min kropp på den tiden. Jag hade varken självförtroendet, självkänsla eller modet att göra det. 

Tänk om jag hade haft vettet att uppskatta mig själv lika mycket som jag gör idag, vad mycket tankekraft jag kunnat lägga på annat och betydligt viktigare än att inte gilla min kropp och jämföra mig med andra…

Kom ihåg att du är vacker och du är värdefull! Du är vacker precis som DU är…glöm aldrig det! Uppskatta dig själv för du är unik på ditt sätt…alltid! Bilden är från tidigt 90 tal och den bjuder jag på…Spana in den rosa ögonskuggan med matchande läppstift…:) 

Kram Jossan 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jannice

    Vilken härlig bild! ♥
    Jag kände exakt likadant om min kropp i mina yngre dar, så himla tragiskt! Jag uppskattar den inte riktigt fullt ut som den är nu heller men jag lägger inte ner lika mycket tid på att jämföra mig med andra idag.
    Våra kroppar är fantastiska, tänk vad de har varit med om!

    1. Josephine

      Tack fina❤️ Ja tänk att det var så. Himla tragiskt tycker jag. Så mycket tid som gick åt till att grubbla över kroppen…tid som vi kunnat göra annat skoj med. Ja våra kroppar är helt makalösa och vackra precis som de är!!!! Kram